fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

inmerso: agua y sombras

El col·lectiu artístic nakadaska utilitza les emocions com a font de creació i reflexió. Aquesta primera obra de teatre tracta sobre la por de l’home, entesa com una emoció polifacètica i universal. En un espai gairebé buit es mostren cinc escenes, cada una protagonitzada per un individu que s’enfronta a diferents pors, com la por a la solitud o a la revelació de l’autèntica identitat. Els individus les intenten amagar per no patir, però fracassen.Durant la travessia comparteixen escenari amb les seves “ombres”, encarnació dels seus desitjos i frustracions. A inmerso: agua y sombras se submergeix el públic en un viatge emocional per la vulnerabilitat humana.
Després de l’obra hi haurà un col·loqui per reflexionar sobre el tema tractat.

Guió i direcció: nakadaska
Repartiment: Clàudia Bolumar Liz, Ariadna Matamoros Páramo, Adrián Pino Olivera, Pedro Rothstein Pérez, Maria Sanmartí Astor
Música: Lola Gallent
Disseny i realització de llum i so: Albert Lasauca
Vestuari: Raquel Eme, Eva Llorens i nakadaska

nakadaska
“nakadaska és un col·lectiu artístic experimental que creu en la força de les emocions. Realitzem projectes escènics i audiovisuals que busquen despertar la sensibilitat i obrir una porta a la reflexió sobre l’individu i la seva relació amb la comunitat. No només fem Art, sinó que volem engegar una petita revolució per reivindicar la necessitat de sentir, pensar i actuar.”

A principis d’octubre del 2010, arran d’una convocatòria en línia, un conjunt de joves decideixen posar en marxa un grup creatiu multidisciplinari. Volen compartir inquietuds, intercanviar coneixements i experimentar amb l’Art en projectes de tota mena: teatre, performance, audiovisual, fotografia… Així neix nakadaska.

A poc a poc, un petit grup es consolida i s’interessa per les emocions com a font d’inspiració. De manera autodidacta, exploren la naturalesa sensible de l’home i la plasmen en diversos suports emprant una posada en escena senzilla. L’obra de teatre inmerso: agua y sombras representa una síntesi de tot el treball realitzat fins aleshores i és també el punt de partida de l’altra gran característica del col·lectiu: la reflexió. Al final de cada funció es duen a terme uns col·loquis en els quals es convida el públic a donar la seva opinió sobre el tema abordat a l’obra. L’experiència resulta molt gratificant i des d’aleshores es complementen les obres artístiques amb diverses iniciatives que constitueixen un fòrum d’expressió i intercanvi d’idees: col·loquis amb els espectadors, espai web amb articles d’opinió, entrevistes a professionals, etc.

L’aproximació al públic suposa també un major compromís amb la denúncia de problemàtiques socials, la qual cosa es reflecteix en performances més recents com eco o fisura. Amb aquest objectiu d’assolir una societat més lliure i democràtica, nakadaska continua avançant dia a dia. Actualment rep el suport de la Nau Ivanow de Barcelona, on és col·lectiu resident, i de la Universitat Pompeu Fabra.

[nakadaska.com]
[inmersonakadaska.wordpress.com]
[facebook.com/nakadaska2012]
[twitter.com/nakadaska]

[Programa Escenaris a La Xarxa]

Durada: 75 minuts aprox. (+ 15 minuts col·loqui)
Entrada: 10€ / Amics de la Nau: 50% + 1 consumició gratuïta
Venda d’entrades: Telentrada i 1h abans a taquilla