fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Ignasi Mateo

Del 16 d’abril al 6 de maig. De 16 a 20 h

Collages. Ignasi Mateo

Inauguració: divendres, 16 d’abril. 20 h

Sala de màquines de la Nau Ivanow

Amb aquesta tècnica de collage, l’artista retalla la realitat per recompondre-la tot seguit, amb el desig d’esmicolar-la i d’inventar-ne una de nova.

 


 

Ignasi Mateo: Un univers de sincronies

 

Com si fos un prestidigitador, l’Ignasi llança les formes geomètriques a l’aire: cubs i triangles, que després cauen sobre el paper en un ordre perfecte i formen llargues columnes. Formes sobre paper amb humor prenyat de mala llet, la presència obscena i carnavalesca de la carn, la tipografia en negre sobre blanc, la mirada indignada del cronista. Amb unes tisores a la mà, l’Ignasi retalla la realitat per recompondre-la tot seguit, creant-ne una altra que es regeix per unes lleis molt peculiars. Peculiar perquè neixen de l’imaginari que li pertany i conformen un univers particular, en el qual podem intuir-hi el rastre dels cadàvers exquisits en què es divertien els superrealistes, dels poema-objecte que fabricava en Brossa, dels colors dissonants d’un Andy Warhol, de l’apassionada denúncia d’un Renau; de l’horror vacüi del barroc meridional i de tot allò que s’acumula a la retina i espera, a les fosques, poder néixer.

 

En aquesta obra hi ha una comunió entre la intenció artística i la tècnica escollida, entre el contingut i el continent. L’Ignasi, doncs, no podia triar millor tècnica que el collage, que és, en ell mateix, expressió màxima, directa i literal, del desig d’esmicolar la realitat i inventar-ne una de nova.

 

Mireia Mateo