fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Grec 2014 – IX Obrador d’Estiu de la Sala Beckett

La Nau Ivanow acull enguany del 5 al 12 de juliol tres activitats del Grec Festival de Barcelona dedicades a la dramatúrgia contemporània que combinen la pedagogia, els debats i les lectures. L’Obrador d’Estiu de la Sala Beckett, el projecte Fabulamundi. Playwriting Europe i el Festival PIIGS són tres activitats independents, però interrelacionades i centrades en un mateix tema: com explicar històries en el món d’avui.

IX Obrador d’Estiu de la Sala Beckett – Fabulamundi. Playwriting Europe
Del 5 al 12 de juliol
El Grec Festival de Barcelona acull un any més una nova edició de l’Obrador d’Estiu de la Sala Beckett, un punt de trobada internacional per a la dramatúrgia contemporània, amb tallers, seminaris, debats i lectures dramatitzades. Enguany, però, dins de l’Obrador s’inclouen les activitats del projecte Fabulamundi. Playwriting Europe, una nova proposta dedicada a divulgar les dramatúrgies europees contemporànies i a promoure la difusió, traducció i interpretació d’aquests textos teatrals. Es tracta d’un projecte d’abast europeu en el qual els espectadors barcelonins podran assistir a quatre lectures dramatitzades d’obres contemporànies estrenades a Àustria, Romania, Itàlia i França. Està prevista l’assitència dels autors a la lectura de les seves obres.

Seminari (inscripció tancada)
What will happen next? (Què passarà a continuació?)
Coordinat per Simon Stephens (Anglaterra).
Amb dramaturgs emergents d’arreu del món.

Cursos de dramatúrgia (inscripció oberta)
Les bases de l’escriptura dramàtica amb Pere Riera (Catalunya).
Aristòtil forever amb Sergi Belbel (Catalunya).
El teatre com a interrupció amb Ewald Palmetshofer (Àustria). Dins el marc del programa europeu Fabulamundi. Playwriting Europe
De l’èpica al drama amb David Lescot (França). Dins el marc del programa europeu Fabulamundi. Playwriting Europe

Taller de dramatúrgia i interpretació (inscripció oberta)
Et vull ~ et necessito: una interrogació sobre la relació autor/actor a través de l’aplicació pràctica i la representació amb Neil LaBute (EUA)

Lectures dramatitzades obertes al públic
Què passarà a continuació?
(Obres breus d’autors emergents d’arreu del món)
Textos de: Nao Albet i Marcel Borràs (Catalunya), Brad Birch (Anglaterra), Xavier Carrar (França), Michel Decar (Alemanya), Lola Fernández (Espanya), Luciana Lagisquet (Uruguai), Hugo Mejías (Xile), Pauline Peyrade (França) i Ignacio Sánchez Mestre (Argentina).
Direcció: Judith Pujol
A càrrec de la companyia d’actors i actrius de l’Obrador d’Estiu.
Dates: del 7 al 9 de juliol, a les 18 h

Trobada-debat: Obrador d’Estiu – PIIGS
Crisis? What Crisis?

Trobada i debat d’autors teatrals sobre la creació escènica en un context de crisi
Dins el programa d’activitats del Festival PIIGS, dedicat a la dramatúrgia sobre la crisi en els països del grup PIIGS (Portugal, Irlanda, Itàlia, Grècia i Espanya), l’Obrador, el Festival PIIGS i la Nau Ivanow organitzen aquesta trobada i debat en què participaran autors dels diferents països implicats i d’altres països d’Europa i Amèrica Llatina.

[salabeckett.cat]
[perpetuum.cat]
[fabulamundieurope.eu]
[www.bcn.cat/grec]