fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Grec 2014 – Festival PIIGS

La Nau Ivanow acull enguany del 5 al 12 de juliol tres activitats del Grec Festival de Barcelona dedicades a la dramatúrgia contemporània que combinen la pedagogia, els debats i les lectures. L’Obrador d’Estiu de la Sala Beckett, el projecte Fabulamundi. Playwriting Europe i el Festival PIIGS són tres activitats independents, però interrelacionades i centrades en un mateix tema: com explicar històries en el món d’avui.

Festival PIIGS
La consciència del vincle entre escena i realitat, i la preocupació per la contemporaneïtat han unit l’associació Perpetuummobile, la Nau Ivanow i la Sala Beckett / Obrador Internacional de Dramatúrgia en un projecte que proposa a cinc dramaturgs dels països de l’anomenat grup PIIGS (Portugal, Irlanda, Itàlia, Grècia i Espanya) l’escriptura de cinc obres dramàtiques sobre la crisi econòmica, social i institucional que viu la Unió
Europea. El festival inclou un Festival PIIGS jove i una trobada-debat dedicada a la dramatúrgia sobre la crisi que s’inclou dins l’Obrador d’Estiu, entre d’altres propostes.

Dijous 10 de juliol / 19-20.30 h
Recepció dels autors, acte de benvinguda i inauguració del Festival.
Presentació del llibre de dramatúrgia sobre la crisi PIIGS

Divendres 11 de juliol
11-13 h
Festival PIIGS jove.
Trobada dels autors amb els joves participants en el Casal de les Arts Escèniques que s’estarà celebrant al Centre Cívic la Sagrera i al Centre Garcilaso del 7 a l’11 de juliol. En aquest casal, els joves participants portaran a escena un fragment de cada una de les obres seleccionades. En col·laboració amb l’Associació Cultural La Jarra Azul. (Aquesta activitat tindrà lloc al Centre Cívic La Sagrera).

15.30-17.30 h
Crisis? What Crisis?
Trobada-debat d’autors teatrals sobre la creació escènica en un context de crisi Res millor per enfocar aquesta jornada d’autors que l’àlbum Crisis? What Crisis? de Supertramp. Perquè volem que els autors intercanviïn la seva visió sobre l’actual crisi i les seves repercussions però des d’un punt de vista lúdic i irònic.
Amb presència d’autors dels països implicats així com altres autors europeus i llatinoamericans.
Conductors de l’acte: Antonio Morcillo, Thomas Sauerteig i Paula Miranda
Organitza: Festival PIIGS / Nau Ivanow / Obrador d’Estiu de la Sala Beckett

18-19.30 h
Lectura dramatitzada de l’obra Resgate, d’Armando Nascimiento Rosa (Portugal), i col·loqui amb l’autor.
Traducció de Pau Segalés (Instituto Camões de Barcelona).

20-21.30 h
Lectura dramatitzada de l’obra Dayshift, de Darren Donohue (Irlanda), i col·loqui amb l’autor.
Traducció de Rocío García.

Dissabte, 12 de juliol
10.30-12 h

Lectura dramatitzada de l’obra Confessione (confessione di un ex presidente che ha portato il suo paese sull’orlo della crisi), de Davide Carnevali (Itàlia), i col·loqui amb l’autor.
Traducció d’Angelo Costantini (Istituto Italiano di Cultura di Barcellona).

12.30-14 h
Lectura dramatitzada de l’obra Roof, de Ferran Joanmiquel (Espanya), i col·loqui amb l’autor.

16.30-18 h
Lectura dramatitzada de l’obra La crida, de Maria Tranou (Grècia), i col·loqui amb l’autora.

18.30-20.30 h
Debat obert sobre la crisi amb la participació dels autors convidats: Armando Nascimento, Darren Donohue, Davide Carnevali, Maria Tranou i Ferran Joanmiquel amb Antonio Baños, periodista i escriptor, autor del llibre Posteconomía, Eliseu Carbonell, antropòleg, i Xavier Palos, membre de la Xarxa d’Economia Solidària (XES).
Moderat per l’antropòleg i historiador Jordi Alsina.

21 h
Cloenda del Festival

[perpetuum.cat]
[Sala Beckett]
[fabulamundieurope.eu]
[www.bcn.cat/grec]