fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Granja de pingüins

Cia. Tacto Teatro
Idea original i direcció: Juan Ibáñez
Dramatúrgia: Albert Pijuan
Repartiment: Carles Cruces, Juan Ibáñez, Nicolás Carbajal
Disseny escenografia i tramoia: Ximena Astaburuaga
Música i so: Juan Ibáñez
Disseny d’il·luminació: Dani Gener
Tècnic de so i vídeo: Xavi Segur

SINOPSI
Mentre l’estat del benestar cau a trossos, tres vagabunds sobreviuen com poden aliens a la tempesta financera que fa estralls arreu. La seva rutina de supervivència consisteix a trobar un lloc sec i aixoplugat, recol·lectar porqueria i construir castells a l’aire per fer passar l’estona, art en el qual són prou traçuts.
Tot i així, durant una nit de bescanvi frenètic de cigarros, descobriran que això de ser multibilionari no té gaire misteri i que, si saps jugar conforme a les regles indicades, tampoc costa gaire crear un imperi financer que deixi Citigroup i companyia al nivell del súper de la cantonada.

Albert Pijuan
És llicenciat en Ciències Polítiques i de l’Administració i en Filosofia. Ha participat en alguns tallers d’escriptura organitzats per la Sala Beckett i per la UAB.
Entre les seves publicacions destaquen els relats, inclosos en obres col·lectives, Nyiii (dins Nyiii i altres textos, 2003), Tres tortures en dos actes (dins Blastoestimulina i altres textos, 2005), Jnum contra Jonsu (dins Històries de l’Àfrica, 2009) i Previsió metereològica a 22 de maig de 2008 (dins Woman’ secret i altres narracions, 2011); les peces de teatre Tabula brasa (2010, premi Ciutat de Sagunt del 2010) i Nix tu, Simona (Rema12), i el poemari Cosmogonia Falorniana (2010, premi Rei en Jaume I del 2009).
El 2011 ha estrenat Granja de pingüins, amb Tacto Teatro, i Nix tu, Simona al Festival Lola d’Esparreguera i a la Sala Beckett. També ha traduït Howard Barker.

Cia. Tacto Teatro
Tacto Teatro va néixer el 2004 a Santiago de Xile amb una consigna molt clara: crear unes propostes on conflueixin els llenguatges narratius experimentals i l’accessibilitat per a un públic que no  estigui necessàriament en l’esfera de l’art dramàtic més intel·lectual.
A partir de l’any 2006, la companyia s’estableix a Barcelona.
L’elenc actual el formen catalanoparlants i hispanoparlants, fet que  permet representar els espectacles en les dues llengües.
El treball d’investigació de la companyia està dirigit a trobar nous enfocaments per a realitats quotidianes; a través de la teatralització, pretenem mostrar altres dimensions divergents amb l’apropament realista-costumista.
La creació d’espais vius i vibrants, la poesia i la narrativa del moviment, el potencial irònic del musical, l’experimentació amb vídeo, ombres i textures lumíniques, han estat alguns dels elements utilitzats en els espectacles de la companyia.
Influenciada pel teatre i la pedagogia de Jaques Lecoq, la companyia Tacto ha participat en diversos festivals internacionals, ha fet temporada a Espanya i Xile, i ha impartit tallers a Xile, Espanya i Suècia.

Durada: 75 minuts aprox.
Venda d’entrades: Telentrada i 1h abans a taquilla
Entrada: 12€ / Amics de la Nau: 10€