fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Giovanni Francesco Paolo Madonia

 

‘Per aspera ad astra’
Giovanni Francesco Paolo Madonia

Del 2 al 18 de juliol

Inauguració 2 de juliol. 20h

GIOVANNI FRANCESCO PAOLO MADONIA, amb vocació i passió per la pintura des de petit, va realitzar els cursos d’iniciació i desenvolupament de l’Acadèmia de Belles Arts de Palerm. El seu desig d’aprofundir en la poètica personal el va conduir a experimentar llenguatges i formes cada vegada més lligades a la informalitat. En les seves obres, Madonia utilitza esmalts, vernissos i materials “pobres”, que recupera de la insignificança del quotidià i transforma amb l’ús de la combustió, una tècnica similar a la usada per Burri. D’aquesta manera, les seves obres transmeten l’energia latent dels materials i, al mateix temps, la precarietat de les formes i la matèria, el seu incessant canvi en contacte amb la força primigènia del foc. No obstant això, les obres de Madonia no són mai del tot informals: entre els plecs i les concrecions de la matèria canviant s’oculten paisatges interiors de l’artista i l’horitzó de la seva terra, els colors i el sentiment dels seus orígens.

Madonia ha estat objecte de nombroses mostres individuals, com les fetes a Caltanissetta, Trapani, Palerm, Nova York o a l’aeroport de Malpensa (Milà), sense oblidar la seva gran exposició al Palau dels Normands de l’Assemblea Regional Siciliana.

Les obres de Madonia es troben exposades de forma permanent en diverses col·leccions públiques i privades, com ara a la Província Regional de Palerm (Palazzo Comitini) o a la Fundació Wuth (a Alemanya). Així mateix, té obres exposades a França, Suïssa, Estats Units, Brasil, Finlàndia i Canadà.