fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Gairebé

Una noia i un noi amb un passat fosc. Sang, violència, amor, sexe, innocència, perversió. Res és clar en ells. Les seves contradiccions i les seves pors els impedeixen evolucionar per complir els seus somnis amagats. Es troben tancats en un món que no entenen i del qual no saben com fugir. Necessiten un senyal, algú que els demostri que val la pena avançar, algú que els entengui, algú que els salvi. I aquesta esperança sembla possible quan els dos es coneixen en un lavabo públic. O no. A vegades costa separar-se del passat i canviar. A vegades costa confiar. A vegades ja s’hi està bé davant el precipici, sense haver de saltar, estant gairebé a punt de tot. Gairebé a punt de follar. Gairebé a punt d’estimar. Gairebé a punt de compartir la vida. Gairebé a punt de ser feliços. O no. Potser a vegades amb el gairebé no n’hi ha prou i és necessari saltar.

Cia. Sense Padrí
Direcció i dramatúrgia: Carles Algué
Intèrprets: Javier Beltrán i Elisabet Vallès
Il·luminació: Arantza Flores
Espai sonor: Dani Carles
Escenografia: Mònica Gálvez
Música: Håvard Enstad

Carles Algué
Graduat en interpretació pel Col·legi de Teatre de Barcelona, ha ampliat aquesta formació amb cursos de dramatúrgia a la Sala Beckett, Realització d’AV i Espectacles a l’EMAV i Periodisme a la UAB. Després de dirigir i escriure un parell de curtmetratges, s’estrena com a dramaturg i director de teatre a l’Obrador de la Sala Beckett amb l’obra Gairebé. Com a actor, els darrers espectacles en què ha treballat són Desig Jam i Catàstrofes. També ha format part del projecte Companyia K, dirigit per Lluís Pasqual, al Teatre Lliure, i ha treballat amb directors com Pau Miró, Thomas Sauerteig i Pep Pla, entre d’altres. En televisió ha participat en sèries com La Riera de TVC i Tu Mateix de la XTVL, i ha dirigit i  presentat el programa cultural Catarsi a TVM.

Gairebé neix a l’últim Obrador d’Estiu de la Sala Beckett, el juliol del 2012, arran del curs de dramatúrgia Nocturs impartit per Pau Miró, autor i director teatral català. Després d’una setmana de treball, els dramaturgs es van tancar una nit, en què van treure una escena cadascú. Aquests textos es van assajar en escasses hores amb els actors per presentar una lectura al públic. Fruit del bon resultat de l’escena escrita per Carles Algué i interpretada per Javier Beltrán i Elisabet Vallès, va sorgir la necessitat de tirar el projecte endavant i acabar-lo en una obra de teatre completa. Així apareix aquest espectacle que pretén treballar les contradiccions i els límits emocionals de les persones davant la seva voluntat de superar-se. L’espectador entrarà en l’univers “nocturn” de dos personatges perduts que volen trobar-se, amb un treball minimalista centrat en els actors i en la seva relació que evoluciona a cada moment.

[facebook.com/gairebe.teatre]

Durada: 70 minuts
Entrada: 12€ /Amics de la Nau: 50% + 1 consumició gratuïta
Venda d’entrades: Telentrada i 1h abans a taquilla