fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Foto Jam Session

Una Jam Fotogràfica, amb diferents estils i maneres de veure la fotografia, però amb el mateix fil conductor que les protagonitza: el jazz. Tot i que utilitzem tècniques, formats i enquadraments diversos, es manté la unitat temàtica: una FOTO JAM SESSION.

Ja fa cinc anys que cada tercer dijous de mes, a la Nau Ivanow hi ha tenen llocs les Hot Jam Session. És una iniciativa de la Fundació Catalana Jazz Clàssic, integrada, entre d’altres, per alguns membres de La Locomotora Negra, una de les formacions més antigues del nostre jazz que el 2011 va celebrat el seu 40è aniversari.

Les jam-sessions són trobades de caràcter informal de músics de jazz on aquests interpreten i improvisen sobre temes diversos, sovint els més coneguts i clàssics, sense subjectar-se a cap programació prèvia. Tot i la improvisació, el fil conductor i el ritme mai no es perden. Sovint és la primera vegada que aquests músics toquen junts, però la sensació que ofereixen és ben bé el contrari; les jams són un moment especial en què la personalitat de cada artista es pot desenvolupar sense més límits que les ganes de compartir la seva creació amb altres músics i el públic. En definitiva, les Hot Jam Sessions són jazz en la seva essència.

Tot coincidint amb aquests cinc anys de jams i atesa la vinculació de la Fundació Jazz Clàssic amb els músics de La Locomotora Negra, molt presents en aquestes Hot Sessions, i per iniciativa de PhotoSagrera, un grup de fotògrafs hem volgut fer el nostre petit homenatge a les jams de la Nau Ivanow i, a la vegada, a la Locomotora. Es tracta d’una Jam Fotogràfica, amb diferents estils i maneres de veure la fotografia, però amb el mateix fil conductor que les protagonitza: el jazz. Tot i que utilitzem tècniques, formats i enquadraments diversos, es manté la unitat temàtica: una FOTO JAM SESSION.

Per molts anys HOT JAM SESSIONS I LOCOMOTORA!

Les obres que es podran veure en l’exposicio són dels fotògrafs Lili Bonmatí, Josep Maria Garcia, Joan J. Gómez i Jaume Orpinell.

Lili Bonmatí i Guidonet (Barcelona, 1961)
De personalitat inquieta i de formació-professió arquitecta, en aquests darrers anys ha fet maridatge entre dues de les seves grans passions, el jazz i la fotografia, essent autodidacta en aquesta última disciplina. Ha publicat imatges en diferents cds, revistes i cartells, d’importants músics de l’escena jazzística catalana actual. Col·labora amb la Fundació Catalana de Jazz Clàssic.

Josep Maria Garcia Garcia (Barcelona, 1951)
Fotògraf autodidacte aficionat a la fotografia i a les arts plàstiques, motivat pel llenguatge de les formes a partir de l’estudi semiòtic del motiu; les seves fotografies es configuren en un ventall que va del realisme a l’expressió conceptual.
Inicia la formació  en el mon de l’art, a la Llotja, Escola superior de disseny i d’arts aplicades, i més endavant a l’Escola Massana, on cursa els estudis de disseny Industrial, ha participat en diversos seminaris, tallers i cursos de fotografia.
Membre cofundador de l’Associació Photosagrera, ha presentat els seus projectes en diverses sales d’exposicions, Centre Cívic de la Sagrera, Club Natació Sant Andreu, Nau Ivanow i Can Fabra “Sant Andreu”.
“El Jazz és una de les meves passions; he seguit la Locomotora des dels seus inicis al local Nostre Mont, a mitjan anys 70. En aquest treball he gaudit escoltant i fotografiant a ritme de Jazz, ha estat una experiència vital poder editar les imatges, tot recordant els compassos de la Hot Jam Session.”

Joan J. Gómez (Barcelona, 1957)
És un aficionat a la fotografia i al blues. Compagina la seva dedicació professional en temes relacionats amb l’arquitectura amb la realització de reportatges fotogràfics d’esdeveniments, intèrprets i grups de blues, que tenen lloc a casa nostra, encara que també esta interessat en altes temes fotogràfics, com el paisatge o mobiliari urbà, o les textures de objectes, entre altres, dels quals ha realitzat diverses exposicions.
S’inicia a la fotografia a l’adolescència, i com molts, amb els amics del col·legi. Després estudia a la Facultat d’Arquitectura i enfoca la seva activitat professional cap aquest camp. Amb l’aparició de la “comoditat” de la fotografia digital torna a aflorar l’afició a la fotografia i la combina especialment amb el blues, que el porta a fer una primera exposició sobre el tema, “Uns Clics! Pel Blues” ’any 2008, i una segona, “Energies i sentiments – Instants de Blues” el 2011, en el marc del Cicle L’H Blues & Boogie. També col·labora en la part gràfica en alguns discos de músics de blues, com ara Amadeu Casas “Blue Machine”, Chino & The Big Bet “Tribute to Robert Johnson”, Lluís Coloma & Blas Picón, David Giorcelli, Tota,…

Jaume Orpinell (Barcelona, 1954)
Per a mi el jazz és lleure, relaxació, un parèntesi a tot.
És una música viva, en moviment constant. Quan s’està escoltant la trompeta, amb el saxo, la bateria i el contrabaix, el cos és abduït i va marcant els compassos lleument i de forma incontrolada.
He estat fotografiant els músics en diverses jam-sessions a la Nau Ivanow i he sentit el mateix, les ganes de captar el ritme, els moviments, la música en un ambient de calidesa.

Entrada gratuïta.
Inauguració després de la jam-session del dijous 21 de juny.