fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

‘Fosc’

(fosc.), de Marcel Vilarós
Cia. Teatre en Blanc i Negre
Del 24 al 27 de juny
De dijous a dissabte, 21h
Diumenge, 19h
Espai Abaco

Entrada 12€
Amics de la Nau Ivanow 10€

(fosc.), de Marcel Vilarós

Text: Teatre en B&N

Dramatúrgia: Marcel Vilarós
Direcció: Marcel Vilarós i Lavinia Hervàs
Reparto: Olga Blanco (Carla), Jordi Brunet  (Víctor)
Escenografia, vestuari i so: Teatre en B&N
Il·luminació: Jordi Solé
Música: Aleix Vives
Assessorament de moviment: Jordi Arús
Producció: Teatre en B&N
Disseny gràfic: Aurora López

SINOPSI
La veritat és fràgil.

Costa d’atrapar. És molt difícil explicar tota la complexitat de la nostra realitat només amb paraules, ja que, de vegades, una única veritat amaga moltes mentides, però moltes mentides també poden amagar una única veritat.
La veritat és subjectiva.
No hi ha una única certesa, sinó infinits intents d’atrapar una impressió, un record, una olor… Per comprovar-ho, només cal donar un cop d’ull a les portades dels diaris que veiem cada dia contradient-se mútuament, pugnant per posseir cadascuna l’única veritat absoluta.
La veritat és la realitat on cadascú decideix viure.

Marcel Vilarós
De nom real Marcel Ferrer Vilarós, la seva formació ha girat entorn a les arts escèniques, tant com a actor al Col·legi de Teatre de Barcelona, com en el camp de la dramatúrgia, disciplina en la qual s’ha especialitzat al llarg dels últims anys.
La seva sisena obra teatral, el monòleg Tinc un amic, va fer el 2007 i 2008 una gira de més de 150 funcions, i la seva primera novel·la, Canibalisme intrauterí, va aparèixer publicada l’any 2006 (Edicions Proa), després d’haver guanyat el IX premi Sant Just Desvern de prosa de ficció. La seva segona novel·la també apareixerà sota el segell de Proa.
En el camp audiovisual, va participar en la producció i en el guió del curtmetratge Semilla del recuerdo, on va assumir també les tasques d’ajudantia de direcció. S’ha emès per diversos canals de televisió estatals i ha participat en més de 45 certàmens internacionals. Destaca la XXa edició dels Premis Goya, on va rebre una nominació com a millor curtmetratge animat de l’any.

Cia. Teatre en Blanc i Negre
És una companyia teatral de recent constitució formal, tot i que els seus membre fa 7 anys que treballen junts de manera intermitent però continuada.
El seu primer projecte conjunt va néixer dins el marc del Col·legi de Teatre de Barcelona com a projecte final de carrera l’any 2003. Ja llavors es van assentar les bases de presentar exclusivament obres de creació pròpia: no són només actors i directors, sinó autors amb una identitat artística pròpia. Són, doncs, totalment autònoms i no depenen de cap material creat anteriorment per ningú, ja sigui textual, escenogràfic o musical.

Teatre en Blanc i Negre és un grup de joves creadors amb moltes inquietuds  i amb vocació de continuïtat per formar un grup estable on desenvolupar noves dramatúrgies, d’interès cultural i artístic, que alhora resultin atractives també per al gran públic.

Durada: 70 min aprox.
Venda d’entrades
: Telentrada i 1h abans a taquilla