fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Formacions EXIT 2020 versió online

FORMACIONS SOBRE PRODUCCIÓ, INTERNACIONALITZACIÓ, MODEL CANVAS I DISTRIBUCIÓ PER A LES ARTS ESCÈNIQUES

STOP ACTING. START THINKING

La situació de confinament en la què ens trobem ens ha portat a reinventar-nos i adaptar-nos a noves maneres de seguir treballant. És per això que hem decidit organitzar les Jornades EXIT en un format diferent i accessible a tothom sense moure’s de casa. Des de la Nau Ivanow tenim el compromís de seguir acompanyant a les companyies, oferint continguts de qualitat durant aquests dies. Així doncs, us proposem les Formacions EXIT 2020 en versió online, que consistirà en  formacions gratuïtes dirigides a tot tipus de professionals que vulguin aprofundir sobre producció, internacionalització, Model Canvas i distribució. 

El format serà en 4 càpsules formatives impartides per professionals del sector durant els dies 21, 22, 23 i 24 d’abril de 16 a 19h (CET) en directe a través de la plataforma Zoom. Al final de cada formació, proposem també un espai de debat i intercanvi d’idees obert a tothom qui vulgui participar.

INSCRIU-TE

*inscripció totalment gratuïta

PROGRAMA:

– Dimarts 21 d’abril (16h-19:30h): La figura de producció. Cap a la professionalització en la creació escènica contemporània. Eines i claus de la producció escènica en el context actual

A càrrec de Clara Matas, gestora cultural, productora d’arts escèniques i impulsora de Téntol, Gal·la Peire, membre de la companyia Hermanas Picohueso i productora d’arts escèniques i Ona Sallas, membre de l’estudi de creació escènica La Santísima Trinidad.

L’objectiu de la sessió és comprendre perquè és imprescindible comptar amb la figura de la producció en un projecte escènic  i descobrir què hi ha darrere de la figura de la productora escènica. Reflexions, problemàtiques, eines, tabús i etiquetes.

Jornades EXIT 2019

– Dimecres 22 d’abril (16h-19:30h): Bases i recursos per al desenvolupament sostenible i la mobilitat de les arts escèniques

A càrrec de Toni González, consultor per a la mobilitat, la internacionalització, el desenvolupament i la transformació estratègica dels projectes i organitzacions de les arts escèniques i la música.

Les dificultats per al desenvolupament sostenible de les arts escèniques, els seus projectes i organitzacions, són evidents en la gran majoria de propostes noves. És per aquesta raó que és urgent desenvolupar unes bases i recursos perquè els projectes escènics puguin tenir garantida la seva supervivència.

Perfil del públic: organitzacions i artistes de les arts escèniques

– Dijous 23 d’abril (16h-19:30h): el Model Canvas per projectes culturals

A càrrec de David Ribes, comunicació, formació i consultoria. Trànsit Projectes.

Amb l’enfocament posat en la proposta de valor dels nostres projectes i en els nostres usuaris i usuàries, aprendrem a dissenyar i / o repensar els nostres projectes culturals en clau de sostenibilitat a través del Business Model Canvas. 

Jornades EXIT 2019

– Divendres 24 d’abril (16h-19:30h). Com internacionalitzar el teu projecte: mercats i estratègies en les arts escèniques

A càrrec d’ Iva Horvat, professora universitària, ballarina, coreògrafa i directora d’espectacles de dansa i teatre; i Elise Garriga, matemàtica, productora i gestora cultural. Ambdues fundadores d’Art Republic, agència de distribució i desenvolupament d’estratègies en arts escèniques.
El curs s’adreça a artistes, productors, mànagers i curadors en arts escèniques. L’objectiu del curs és la introducció a la distribució d’arts escèniques en ambients internacionals. Tracta de proporcionar informació sobre el funcionament dels diferents mercats en el món, assimilar les eines i posar en pràctica els mètodes de treball.

Fora de programa

– 20 d’abril. Sessió inaugural tancada al públic.

Fil Escènic: conversa de gestió cultural en arts escèniques: experiències que vinculen el fet escènic amb la comunitat.

Com a part de la residència de gestió cultural que ara mateix realitzen a la Nau Ivanow Carlos A. Ibacache i Mauricio Antonio Ortiz, del Colectivo Palillos, sorgeix Fil Escènic, una iniciativa que busca generar un espai virtual de trobada i connexió entre Xile i Catalunya, a través d’un intercanvi d’experiències entre diversos agents / persones vinculades de maneres diferents amb el món escènic, obrint un espai de conversa, sense més pretensions, més que conèixer-nos, compartir i provocar nous aprenentatges des de la reflexió que portem a terme.

Compartirem la càpsula final al web de la Nau Ivanow.

DESCARREGA EL PROGRAMA COMPLET AQUÍ


Llibret Jornades EXIT 2019

EXIT és un projecte propi nascut al 2017 sobre la sensibilització, formació i treball, al voltant de la internacionalització. L’objectiu és ajudar les companyies a créixer i a establir el salt internacional com un dels seus objectius de futur. Som conscients de com la situació actual pot canviar el paradigma de funcionament que teníem fins ara, però creiem interessant, potser més que mai, encarar la creació des d’aquesta mirada en la producció i la mobilitat, per això optem per oferir aquestes formacions en confinament i,  més endavant, fer una versió EXIT presencial complementària a aquesta que es centri en el format conferència.

La inscripció és gratuïta, pots fer-ho a través d’aquest formulari.