fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Ferran Mascarell

Divendres, 30 de novembre. 21 h
Sopar-col·loqui amb Ferran Mascarell.

L’exconseller de Cultura de la Generalitat i exregidor de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona pronunciarà la conferència "La cultura catalana després de Frankfurt". En acabar, hi haurà un debat obert a tothom.

FERRAN MASCARELL I CANALDA


– Historiador vinculat des de sempre, tant en l’àmbit professional com en el de polític electe, a la gestió cultural.

– Ha estat director de les revistes l’Avenç i Saber.

– Ha presidit l’Associació de Publicacions Periòdiques en Llengua Catalana.

– Ha estat delegat general a Catalunya de l’SGAE.

– Ha dese

nvolupat el projecte inicial del Centre de Cultura Contemporània

de Barcelona.

– Ha estat el promotor del Pla de Biblioteques i del Pla d’equipaments culturals de Barcelona.

– Ha presidit Barcelona Televisió.

– Ha estat director gerent de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) des d’on s’han creat i desenvolupat els millors projectes culturals de la ciutat de Barcelona: la Festa de Sta. Eulàlia, la Festa Major de Barcelona, el Grec, les Exposicions de La Virreina, l’espai Miserachs i La Capella, el Mercat de les Flors, el Festival Internacional de Poesia, els Cicles de Conferències, els Museus Municipals de la Ciutat i les seves renovacions.

–  Ha estat l’ideòleg i l’impulsor del Primer Pla Estratègic del sector cultural de Barcelona que va ser aprovat l’any 1999 i que ha estat vigent fins al 2006.

– Ha estat Regidor-President de Cultura i Regidor-President del Districte de Gràcia de l’Ajuntament de Barcelona i Portaveu del Govern de la ciutat.

–  També ha estat Conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya amb el president Maragall.

– Ha format part dels Patronats del MNAC, del MACBA, del CCCB, del Consorci de l’Auditori i de l’Orquestra Simfònica i Nacional de Catalunya, del Consorci de Biblioteques de Barcelona, de la Biblioteca de Catalunya, Casa Àsia, Ciutat del Teatre, Consorci de Comunicació Local, Gran Teatre Liceu i del Palau de la Música.

– Ha estat membre de l’assemblea general del Fòrum Universal de les Cultures-Barcelona 2004, així com representant municipal del Patronat de les Fundacions Joan Miró, Mies Van Der Röhe, Antoni Tàpies i Biblioteca Pública Arús, entre d’altres.

– Ha publicat diversos estudis i projectes culturals, així com el llibre La cultura en l’era de la incertesa” (2005). Ha estat i és ponent i conferenciant de diversos postgraus i màsters en gestió cultural arreu de l’estat espanyol i dirigeix el Màster de direcció d’institucions, empreses i plataformes culturals de la Universitat Pompeu Fabra.

– És vicepresident de l’Ateneu Barcelonès i soci del Foment de les Arts Decoratives (FAD), entre d’altres.

– Actualment, és Conseller Delegat de RBA Audiovisual.