fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Fem música! Evelio Tieles – 25 abril 08

Divendres, 25 d’abril. 21 h

Cicle Fem Música!

Evelio Tieles, violí

Àngel Soler, piano

El 28 de març va començar la segona edició del Cicle de concerts de música de cambra Fem Música! El segon concert anirà a càrrec d’Evelio Tieles, violí, i Àngel Soler, piano, que interpreten obres de Mozart, Turull, Sarasate… 

 

PRIMERA PART

Sis Variacions en Sol KV 360                         W.A. MOZART

SONATA n 10 EN SOL MAYOR OP.96         L. van BEETHOVEN

Allegro moderato

Adagio espressivo

Scherzo

Poco allegretto                                                   

 

SEGONA PART

SIS CANTS INTRASCENDENTS                              X. TURULL

DANZAS ESPAÑOLAS Libro II op.22                   P. SARASATE

Romanza Andaluza

Jota Navarra

 

 

EVELIO TIELES

És un dels violinistes cubans més rellevants, que va iniciar els estudis de violí amb el seu pare. Estudià a París amb Jacques Thibaud i René Benedetti. Més endavant, a Moscou, estudià amb David i Igor Oistrach.

Finalista dels concursos internacionals "Henryk Wieniawsky" (Poznan 1962) i "Piotr llitch Chaikovski" (Moscou 1966). Ha rebut, per la seva destacada trajectòria artística i docent, nombrosos reconeixements nacionals i internacionals, entre els quals: "Distinción por la Cultura Cubana", "XXX Aniversari de la liberació de Txecoslovàquia", "Mèrit cultural de Polònia".

Ha fet concerts com a solista a Cuba, Colòmbia, Mèxic, Equador, Argentina, Nicaragua, Espanya, França, RDA, URSS, Txecoslovàquia, Bulgària, Polònia, Síria i Xipre. Ha tocat sota la direcció d’E. Gonzàlez Mantici, M. Duchesne, 0. Koch, M. Pijarowski, T. Sanderling, E. Batiz, B. Brott…

Professor de violí i música de cambra al Conservatori Superior de Música del Liceu i catedràtic del Conservatori Professional de Música de Vilaseca-Salou. 

 

ÀNGEL SOLER

Cursà estudis de piano amb els mestres Jordi Torra i Mercè Roldós. S’inicià en la música de cambra, una de les seves especialitats com a mestre i concertista, amb el mestre Joan Massià. Fou convidat als Cursos Internacionals de Weikersheim, estudià al Mozarteum de Salzburg amb Paul Schilawsky, Walter Klien i Gerald Moore.

Ha donat nombrosos concerts i ha participat en festivals tan prestigiosos com els de Granada, Santander, Santiago, Cadaqués, S’Agaró, Torroella de Montgrí, etc. Ha actuat en diverses ciutats europees amb figures tan destacades com ara Jean-Pierre Rampal, Radu Adulescu, Carlos Prieto i Ludwig Streicher. Ha acompanyat cantants del prestigi de Montserrat Alavedra, Victoria de los Angeles, Anton Dermota, Anna Ricci i Josep Carreras. És considerat un especialista en l’acompanyament de la veu i en el repertori del Lied.

És, a més a més, un infatigable i reputat professor de piano i música de cambra. Actualment dirigeix l’Estudi de Música que porta el seu nom, escola reconeguda per la Generalitat de Catalunya. En l’especialitat de música de cambra fou convidat a impartir cursos a Gstaad (Suïssa) on té la seva seu la Camerata Lisy. També participà com a professor en l’especialitat de Lied en el Curs Internacional a Iugoslàvia convidat per la Generalitat de Catalunya i l’estiu de 1991 va participar en l’Stage Internacional de Música de cambra a Torrebonica.

 

Informació i reserves 93 207 71 10

Venda anticipada: