fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Estacions transformadores. Ecoeficàcia

‘estacions transformadores’

És una iniciativa de trobades regulars amb dos objectius:
1. Intercanviar experiències i treballs al voltant de l’arquitectura i disciplines afins.
2. Posar sobre la taula temes abstractes, sobre els quals reflexionar i discutir, per enriquir-nos en el diàleg i compartir els dubtes.

Les trobades consisteixen en monografies temàtiques, que generaran tres sessions diferents:
Projectes o treballs: consistent en la possibilitat de mostrar la feina de cadascú, sempre relacionada amb la temàtica.
Projecció: ficció o documental, permet un nou punt de vista sobre el tema a debat.
Visita: d’algun lloc o projecte, que ens il·lustri estratègies o disfuncions

Koyaanisqatsi: Life Out of Balance és una pel·lícula de l’any 1982 dirigida per Godfrey Reggio i és la primera part del que seria més tard una trilogia formada per Koyaanisqatsi (1982), Powaqqatsi (1988) i Naqoyqatsi (2002).
En aquesta sessió, us proposem aquest documental que planteja la dialèctica constant entre dos mons obligats a conviure: la vida dels homes en la societat moderna, és a dir, la vida urbana, occidental, i d’altra banda, la natura, en la seva força, en el seu estat i en les accions i transformacions.

També planteja, molt abans que certes veritats incòmodes i de forma poètica, la reflexió sobre les necessitats humanes i les realitats de la natura, les tensions entre el món excessivament tecnificat que oblida (i fins i tot ignora) la cura de la natura.
La majestuositat de les seves imatges i la banda sonora de Philip Glass ens apropen de forma dinàmica i impactant a aquest contrapès de creació i destrucció com a pols indissociables i constants.

[+ info www.estacionstransformadores.blogspot.com]

Entrada gratuïta