fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Está linda la mar

Zoe és una nena de deu anys que parla francès, que quan sigui gran vol ser carnissera, mestra i maga, i que no creu en els pecats. Els seus pares marxen de vacances i la deixen a casa dels avis materns. Fora de l’univers conegut, del seu món i costums, la nena coneix les seves tietes Carmen i Amalia, intenta entendre el seu avi Paco i troba refugi en la seva àvia Margarita. Durant la setmana, la nena es fa gran quan vol comprendre la malaltia i la mort, la religió, les ferides i els llaços que uneixen les famílies i que no poden ser explicats però que les determinen.

Cia. La Pulpe Teatro
Text i direcció: Denise Duncan
Intèrprets: Meritxell Calvo Marco, Aina Sánchez Cuscó, Salvador Miralles, Cinta Moreno, Marta Santandreu, Mercè Boher i Dani Arrebola
Escenografia: Victor Peralta

Denise Duncan
Membre fundador de La Pulpe Teatro. Llicenciada en direcció i dramatúrgia per l’Institut del Teatre (2012), en Arts Dramàtiques (2004) i en Comunicació Col·lectiva amb èmfasi en Periodisme per la Universitat de Costa Rica (2004). Ha fet de redactora en diversos mitjans a l’àrea d’art i cultura, locutora de ràdio i presentadora televisiva.
A partir de 2002 es dedica principalment al teatre com a actriu, productora, dramaturga i directora d’escena. El 2004 viatja a Espanya per obtenir el títol de Màster en Estudis Teatrals i Audiovisuals per la Universitat de la Corunya.
El 2005 guanya l’accèssit del Premio Marqués de Bradomín per l’obra Negra, o nocturnal de una piel inoculada por el odio nuestro de cada día, que s’estrena el 2009 en el Centre Cultural d’Espanya a Costa Rica. El 2010 s’estrena, tambén s Costa Rica, la seva obra Latinas.
És autora i directora de Petit Basset Griffon corriendo en la nieve (2009); Dios lleva medias negras, escrita i dirigida amb Salvador Sánchez (2011); Está linda la mar (2012 – guanyadora com a millor espectacle de la Mostra de Teatre de Barcelona 2012 i premi a la millor interpretació femenina); Nubes, tomillo, abuelo, sol (forma part de l’espectacle Més enllà de la foscor de Taaroa Teatre / 2011-2012); coautora d‘Un día cualquiera (2012), Vaques sagrades i Otra rebelión en la granja, totes dues de 2013.
Autora i ajudant de direcció de Baile y son de don Patricio Carambolas, coproducció de La Pulpe i Teatro Raíz estrenada en el Teatro 1887 (San José, Costa Rica) a finals de 2013.

La Pulpe Teatro
La Pulpe és un grup de creadors escènics a qui agrada el que fa i que està compromès amb el seu creixement personal i professional. Treballen en la creació de muntatges escènics de qualitat. El seu teatre aspira a ballar d’un món a l’altre, a somiar bogeries i realitzar-les amb passió i provocar que sentim, reflexionem i gaudim.
Després d’anys de formació a l’Institut del Teatre i en altres llocs del país i del món, el 2011 funden la companyia La Pulpe Teatro per construir un punt de creació escènica partint d’idees i/o textos propis o d’autors contemporanis i incorporant diferents disciplines segons convingui al muntatge.
L’obra Está linda la mar és el primer treball de La Pulpe Teatro, text escrit i dirigit per Denise Duncan Villalobos, que va resultar guanyadora de la Mostra de Teatre de Barcelona 2012.
Una pulpe (ve de pulpería), a diversos llocs de Llatinoamèrica és una petita tenda, una adrogueria on es troba de tot… el que es necessita, el que sorprèn, el que es busca i l’inesperat. Però sobretot és un punt de trobada amb amics i coneguts. Alguna cosa així com el que hauria de ser el teatre. I com en les pulpes, aquesta companyia fundada a Barcelona té integrants d’aquesta ciutat però també de València, Mallorca i Costa Rica.

Durada: 1h 15 minuts
Espectacle en castellà
Entrada: 12€ /Amics de la Nau: 50%
Venda d’entrades: 1h abans a taquilla