fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Especial Amics! Rhum a la Nau Ivanow

Fruit de la col·laboració de la Nau Ivanow amb diferents companyies que presenten espectacles al Festival Grec de Barcelona i que han fet residències a les nostres instal·lacions, podem oferir als Amics de la Fundació aquesta activitat exclusiva: assaig obert de Rhum a la Nau Ivanow.*

Aquest espectacle es podrà veure al Teatre Lliure de Montjuïc del 24 al 26 de juliol de 2014, dintre del festival Grec 2014

El Grec ret homenatge al desaparegut Joan Montanyès, «Monti», posant en escena l’espectacle en què treballava quan va morir l’any 2013: una reflexió sobre l’ofici de fer riure que parteix de la figura d’un pallasso del principi del segle XX.

Enrico Jacinto Sprocani (1904-1953), més conegut amb el nom de Rhum, va ser un dels grans pallassos de la primera meitat del segle XX. Amic del cineasta Jacques Tati, amb qui va rodar un film el 1935, era conegut per la seva habilitat extraordinària per a la improvisació. Però, com la de tants pallassos, la seva vida era desgraciada i la seva personalitat, turmentada. La figura d’aquest artista és el punt de partida de l’espectacle en què treballava Joan Montanyès, «Monti», pallasso i creador de Monti i Cia., quan va morir el maig de 2013. La seva desaparició va privar els espectadors d’aquest muntatge que finalment s’estrena al Grec gràcies a la complicitat del director i dramaturg Martí Torras, amb qui Monti estava treballant en aquells moments,  i de l’actor Jordi Martínez. Tots dos han fet realitat Rhum, un homenatge a l’ofici de pallasso on hi ha tendresa, humanitat, poesia i gamberrisme a parts iguals. L’espectacle, que posteriorment farà temporada al Teatre Lliure, disposa de la participació d’un planter d’artistes que van del pallasso Oriol Boixader «Oriolo» al músic Pep Pascual, entre d’altres.

Direcció: Martí Torras
Dramatúrgia: Martí Torras, Joan Montanyès «Monti»
Intèrprets: Jordi Martínez, Pep Pascual, Joan Arqué, Roger Julià i Guillem Albà. Amb la col·laboració especial de Oriol Boixader «Oriolo»
Composició musical: Joan Montanyès, Pep Pascual
Direcció musical: Pep Pascual
Escenografia: Sarah Bernardy

Dia: 17 i 18 de juliol de 2014
Hora: Dijous, 13h; divendres, 12.30h del migdia
Lloc: Nau Ivanow
Durada: 75 minuts
Espectacle en català

Capacitat limitada: inscripció prèvia al 93 3407468 o a info@nauivanow.com

Una producció del Grec 2014 Festival de Barcelona i Velvet Events.

Amb la col·laboració de la Nau Ivanow, el Teatre Auditori de Sant Cugat, el Teatre Nacional de Catalunya, l’Ajuntament de Montmeló i el Teatre Lliure.

*També oferim als Amics de la Fundació la possibilitat d’assistir als assaigs oberts de Nadia (a la Nau Ivanow) i Bartolomé encadenado (al Teatre Grec)

©Foto: David Ruano