fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Especial Amics! ‘La Marilym’

Activitat exclusiva per als Amics de la Nau Ivanow!
Us convidem a veure l’obra La Marilym, de la companyia xilena TeatroPuerto, escrita i dirigida per Héctor Álvarez i interpretada per Rodrigo Zarricueta.

TeatroPuerto neix a partir del Segon Festival Teatropuerto a Coquimbo (Xile), com una organització civil que pretén generar, participar, proposar i defensar polítiques públiques que promoguin la participació ciutadana en cultura, en una primera instància des de les arts escèniques. Per aconseguir-ho, es van proposar dos objectius fonamentals per tal d’enfortir el moviment dels artistes escènics de la província d’Elqui, en una primera etapa, començant amb la promoció de la creació i la generació de noves audiències, des d’una gestió cultural de qualitat que dinamitzi encara més el sector cultural de la regió de Coquimbo.

SINOPSI
Després d’un somni molt llarg provocat per sobredosi de barbitúrics i sedants (que li provoquen la mort el 1962), Marilyn Monroe, l’estrella de la indústria cinematogràfica de Hollywood, desperta a Coquimbo en el cos d’un transgènere (La Marilym) que valida la seva identitat femenina sota la forma d’una de les màximes icones de la cultura pop.
Un dia, la Marilym decideix posar-se el clàssic vestit blanc, baixar pels pendents dels turons de Coquimbo, asseure’s en plena plaça pública i executar de dia el ritual que fins a aquest moment executa de nit, que no és res més que ser la “Marilym” del port que espera l’amant que la nega i l’oculta.
En aquest monòleg es tiba al màxim el conflicte de la identitat i es planteja des de la dramatúrgia, com també des de la posada en escena, el discurs i les demandes de gènere que estan al marge de la heteronorma establerta, i que s’estan reivindicant.

Dramatúrgia i direcció: Héctor Álvarez Godoy
Interpretació: Rodrigo Zarricueta Chacana
Disseny integral: Teatropuerto
Assessoria en disseny: April Gregory González
Audiovisual: Alberto Barraza
Fotografia: Ricardo General

Una producció de TeatroPuerto

[facebook]

Dia: 30 de gener de 2016
Hora: 20.30h
Durada: 45 minuts
Espectacle en castellà
Lloc: Nau Ivanow (Hondures, 28-30)
Capacitat limitada: inscripció prèvia al 93 3407468 o a info@nauivanow.com

[+ info]