fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Escriure amb el cos – Jorge Picó

“El teatre que intento practicar és aquell que s’encarna en el cos de l’actor, diferenciant entre el que té cos i un altre que es queda al cap de l’actor, que no es projecta a l’espai fins a arribar a l’espectador.

Davant dels que defensen que el cos de l’actor és una eina més, jo participo de la visió que el cos humà és poètic, no instrumental. La tasca de l’actor consisteix a trobar una forma a la vida interior i el pensament del personatge, a crear il·lusió de metamorfosi, a traduir corporalment allò invisible, a fer aparèixer. Si escoltes el teu cos, l’escriptura escènica apareixerà. Al voltant d’aquesta idea s’articularà la setmana de treball del taller.”

Estructura de treball:

A. Anàlisi de moviment: exercicis per pensar el teatre des del cos de l’actor. Preparació tècnica.
B. La improvisació com a escriptura corporal: del cos al text, del text al cos. La creació.

Adreçat a creadors escènics: actors, directors, dramaturgs, ballarins…
 

JORGE PICÓ
www.jorgepico.com

Llicenciat en Filologia Anglesa per la UV i en Art Dramàtic per l’ESAD de València i l’École Internationale Jacques Lecoq de París. És director, autor i actor a la seva companyia Ring de Teatro. Les seves obres s’han vist al Teatre Nacional de Catalunya, Théâtre Rond Point de París, Teatro de la Abadía de Madrid, Mostra de Mim de Sueca, Teatre Lliure, Centro Nacional de las Artes de Méjico, Sala Timbre4 de Buenos Aires o al Festival Iberoamericano de Bogotá. Entre les seves darreres creacions figuren 30/40 Livingstone amb Sergi López, Cabaret Petrificat amb Escarlata Circus i Barfüss per al JES Theater de Stuttgart.

La selecció d’alumnes es farà per currículum, que haureu d’enviar en format pdf amb el formulari.

[formulari de preinscripció]

Lloc: Nau Ivanow (Hondures, 28 – Barcelona 08027)
Dates: del 22 al 26 d’abril
Horari: de dimarts a dissabte, de 10h a 14.30h – Mostra: dissabte de 18h a 20h
Preu: 170€
Places: 15 màxim

Més informació: formacio@nauivanow.com

formació24
Un projecte de formació orientat a professionals de les arts escèniques. Un laboratori escènic, on experimentar noves formes de treballar, fomentar l’intercanvi d’idees i coneixements, i propiciar el contacte entre diferents professionals del sector.
Coordinació: Alberto Díaz