fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Escriptura i creació per a actors

Escriptura i creació per a actors I (4 i 5 de març)
Creuarem el pont entre la interpretació i la dramatúrgia. L’intèrpret sosté emocions i sensacions per encarnar personatges, però aquestes eines també ens permeten generar un món, un joc o, fins i tot, una història. Gestarem històries i descobrirem una dramatúrgia viva que s’experimenta i es crea a l’escenari. D’aquesta manera ens convertirem en dramaturgs conscients, ja que la història passa a través de l’intèrpret i es crea des de l’instant present.
Curs adreçat a actors i actrius professionals.

Continguts
L’acció dramàtica darrera de cada idea.
Creació de la relació des del present.
L’emoció com a gestació del personatge, la relació, l’objectiu i l’espai.
L’emoció com a motor dramatúrgic.
Ensumar la història, escollir-la i comprometre-s’hi.

Al final del curs cada intèrpret tindrà escrita una escena de creació pròpia.

Escriptura i creació per a actors II (1 i 2 d’abril)
Com vam veure en el primer nivell el pont entre la interpretació i la dramatúrgia pot ser creuat en tots dos sentits, fins i tot dins d’un mateix procés creatiu, mentre utilitzem les eines de cada plànol en present. En aquest segon nivell aprofundirem en les tres eines interpretatives que ens permeten crear històries: el verb, les emocions i les sensacions. Explorarem l’espai com a motor dramatúrgic i la relació com a eix de la història. El segon dia treballarem amb el material que cada alumne aporti com a creador, ja sigui una idea, un diàleg, una escena escrita, una història… i l’ajudarem a continuar el seu treball de forma orgànica tirant dels fils necessaris en cada plànol.

Continguts
Verb, emoció i sensació.
L’espai.
Testimonials.
El fil de la creació moment a moment.
Interpretació i dramatúrgia: un camí de doble sentit

Al final del curs cada intèrpret haurà pogut treballar amb material de creació pròpia.

Curs dirigit a actors i actrius professionals, impartit per:

ALEJANDRA JIMÉNEZ CASCÓN
Llicenciada a l’ESAD de Sevilla, continua la seva formació a Estudis Berty Tovías de Barcelona. Ha treballat a televisió a programes com FRIKI MASTERS, EN EL AIRE, BUENAFUENTE o ¿Y AHORA QUÉ?, i en cinema a MEJOR QUE NUNCA, amb Victoria Abril. En teatre va interpretar Lorca a l’exitosa LORCA ERAN TODOS, de Pepe Rubianes, i ha improvisat més de 10 anys amb PLANETA IMPRO; l’any 2014 va esdevenir membre fundadora d’IMPRO BARCELONA. Ha creat espectacles unipersonals com PERDIDAS A LAS TRES o LA LOCURA QUE CURA, dirigida per Montse Bonet. Actualment està de gira amb BLANCA DESVELADA, també dirigida per Montse Bonet, amb la qual ha resultat finalista a Millor Actriu al Premi Margarida Xirgu i candidata als Premis Max. www.alejandrajimenezcascon.com

Lloc: Nau Ivanow (Hondures, 28 – Barcelona 08027)
Dates:
Nivell I: 4 i 5 de març de 2017
Nivell II: 1 i 2 d’abril de 2017
Horari: De 10 a 15h
Preu per curs: 120€
Descomptes: 20% en el segon nivell si has fet el primer o t’inscrius en els dos; 15% aturats; 10% membres d’associacions professionals, AISGE i graduats de l’Institut del Teatre (no acumulables).
Places: 15 màxim

La selecció d’alumnes es farà per currículum, que haureu d’enviar en format pdf a formacio@nauivanow.com

formació24
Un projecte de formació orientat a professionals de les arts escèniques. Un laboratori escènic, on experimentar noves formes de treballar, fomentar l’intercanvi d’idees i coneixements, i propiciar el contacte entre diferents professionals del sector.