fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Cancel·lem Escena Germinal 2020 davant les mesures de seguretat necessàries per la pandèmia

Lamentem molt informar que es cancel·la el taller de creació escènica Escena Germinal programat per als dies 26 al 29 d’octubre a la Nau Ivanow.

El taller hauria estat impartit per la cia El Pont Flotant. Esperem poder re-programar l’encontre més endavant i amb les mesures de seguretat necessàries.

TALLER

En aquesta edició proposem un taller adreçat a professionals de la interpretació, direcció, dansa i persones interessades en la creació escènica. Combinarem una part pràctica dirigida a la creació d’una proposta escènica col·lectiva amb una part més reflexiva i teòrica on analitzarem els materials creats, el propi procés creatiu i els dubtes i inquietuds que sorgeixin durant les sessions de treball.

CONTINGUTS

 • L’espai creatiu. “Tot val”
 • Creació i transformació de materials
 • El concepte de propietat en la creació col·lectiva
 • Narrativitatfragmentada i multiformal
 • Continent i contingut: vinculació entre forma i discurs
 • Dramatúrgia de l’actor
 • Dramatúrgia de l’espectador
 • Incursió de la comunitat en la proposta dramatúrgica
 • L’espai escènic
 • Capes en la dramatúrgia
 • El joc i el caos
 • Fases de creació: procés i resultat. Vinculació amb el discurs

Impartirà el taller Jesús Muñoz, llicenciat en Art Dramàtic per l’Escola Superior d´Art Dramàtic de València i diplomat pel Centre Artistique International de la Voix Roy Hart (França). És membre fundador de Pont Flotant, junt a Àlex Cantó, Joan Collado i Pau Pons. Ha participat com a intèrpret en les 9 produccions de la companyia i desenvolupa tasques de direcció, dramatúrgia i investigació escènica.


PONT FLOTANT. COMPANYIA TEATRAL

Neix a l’any 2000 amb una clara voluntat de recerca i experimentació escènica. Les seves peces són el resultat de llargs processos d’investigació i de creació col·lectiva i es caracteritzen per la mescla entre realitat i ficció, l’ús de diferents llenguatges, el treball físic de l’intèrpret, la relació íntima amb l’espectador i la inclusió del seu entorn social dins del procés de recerca, de creació i d’exhibició de les seues obres.

Alguns dels seus treballs escènics més coneguts són Com a pedres (2006), Exercicis d’amor (2009), Jo de major vull ser Fermín Jiménez (2013), El fill que vull tindre (2016), Les 7 diferències (2018) o Acampada (2019), entre d’altres.

Al llarg de la seva trajectòria, Pont Flotant ha fet coproduccions i produccions públiques i privades i ha participat en  diversos festivals com Temporada Alta, Escena Contemporánea, Madrid Sur, Fira Tàrrega, FIT, Sagunt a Escena, VEO, Muestra de Autores Contemporáneos, Territorios, ALT, Escena Abierta, FIDAE, Festival Internacional de Teatro de Manizales, Transdrama o el Festival de Otoño de Madrid i ha realitzat gires en part del territori llatinoamericà (Nicaragua, Costa Rica, Hondures, Colòmbia, Xile, Argentina, Uruguai i Mèxic).

Entre alguns dels seus reconeixements rebuts podem destacar la Nominació a Espectacle Revelació als Premios Max 2007, Nominació Millor espectacle estranger als Premios Teatro del Mundo, Buenos Aires, Argentina 2010, o les candidatures a Millor Espectacle i Millor direcció als Premios Max 2017, Millor Espectacle per a xiquets i xiquetes. Premis IVC 2018 i la candidatura a Millor Espectacle infantil, als Premios Max 2020.