fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

El significado del caos

Prenent com a premissa la paraula ‘caos’, es planteja un obra plena de contrastos i riscos que provoca i revela la condició de l’ésser humà dels nostres dies, obligat a mantenir i executar al mateix temps múltiples pensaments i idees, la qual cosa li provoca una desharmonia en el seu sistema d’imatges i emocions. Jugant amb paraules com l’atzar, la voluntat i l’abandó, entre d’altres, El significado del caos és una obra coreogràfica que apropa els participants a límits emocionals i d’execució insospitats.
El treball de recerca de moviment i laboratori s’ha desenvolupat principalment sota consignes específiques i idees sorgides des de l’interior de l’equip creatiu (ballarins).
Guanyadors del IV Circuito Iberoamericano de la Red de Teatros Alternativos

Créssida Danza Contemporánea**
Concepció, creació i direcció: Lourdes Luna*
Creadors escènics: Oscar Sánchez, Alhlen Campos, Regina Aranda, Abil Meneses i Guadalupe Robles
Música original i disseny sonor: Manuel Estrella

Disseny visual: Rebeca Sánchez
Disseny de vestuari: Karim Molina

Disseny d’il·luminació: Lourdes Luna
Fotografia: Mike Warren

Producció: Créssida Danza Contemporánea A.C., Valassi Ingeniería, Conservatorio de Danza de Yucatán, EPRODANZA, Beneficio derivado del artículo cuadragésimo segundo del Presupuesto de Egresos de la Federación, 2012, CONACULTA i INBA.

*Membre del Sistema Nacional de Creadores 2010-2013
**Beneficiari del programa FONCA: México en escena 2015-2016

Lourdes Luna
Coreògrafa, ballarina, mestra i gestora en Dansa Contemporània, catalogada com una de les millors coreògrafes i ballarines de Mèxic. Lourdes Luna, després de més de 25 anys d’experiència i un patrimoni coreogràfic de 56 obres, ha obtingut un lloc important en l’escena de la dansa nacional i internacional. És premi Nacional de Dansa INBA-UAM 1993 i 1999 i ha rebut nombroses beques i suports per part de diverses institucions culturals de Mèxic. Ha col·laborat amb companyies entre les quals destaquen Cuerpo Etéreo, AlSurDanza, A_quoDanza, Compañía de Danza de Yucatán, Jeon MiSook Dance Company de Seul Korea, Ballet de Cámara de Jalisco, Andanza de Morelia, Danza Contemporánea Universitaria de la UNAM, Amento de Monterrey, Hunabkú Danza de Chile. Com a directora de Cressida Danza Contemporánea ha aconseguit projectar el treball de la companyia en tot el país i a Itàlia, Espanya, Bèlgica i Regne Unit.

Créssida Danza Contemporánea
Sota la direcció de Lourdes Luna, la companyia neix el 2007 amb l’objecte de crear un col·lectiu escènic amb una gramàtica corporal i un temperament ben definit, on el producte artístic sigui resultat d’una constant exploració de la condició humana en tots els seus vessants, fent ús d’una rigorosa tècnica de dansa, força poètica i gestos provocadors, acolorits amb una tènue mirada teatral. Un col·lectiu on l’exploració, l’intercanvi i les col·laboracions entre diversos actors del fet escènic s’ajuntin per potenciar i projectar la dansa mexicana que es fa al sud del país.

La qualitat de Créssida Danza ha estat reconeguda des del seu inici per nombrosos premis, beques i suports de producció i promoció, entre els quals destaquen el projecte de creació titulat La Isla de Aluminio, a través del Programa México en Escena de la Coordinación Nacional de Danza INBA.

El treball coreogràfic de Créssida Danza està encapçalat per la seva directora Lourdes Luna. La companyia ha creat i produït fins ara 10 projectes de creadors de Mèxic, Espanya i Xile. Créssida genera projectes de gran impacte que segueixen la filosofia de la companyia, com el Conservatorio de Danza de Yucatán que privilegia la formació, recerca i professionalització de la danza a la regió sud del país; la sala d’art Créssida, un espai escènic que contribueix a la difusió de projectes de creació artística local, nacional i internacional; també gestiona, opera i produeix el Festival Yucatán Escénica, cita anual obligada per a actors de la dansa contemporània internacional.

[cressidadanza.com]

[facebook]

[Red de Teatros Alternativos]

Durada: 60 minuts
Entrada: 12€ /Amics de la Nau: 50%
Venda de entrades: 1h abans a taquilla

Anticipada: