fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

El Mur

Cia. Carolina Alejos dansa integradora
Idea i direcció: Carolina Alejos
Producció: Natalia Barraza
Assistent de direcció: Sílvia Elgarrista
Coreografia: Carolina Alejos i Sílvia Elgarrista
Adjunt coreofràfic: Agustí Ros

Ballarins: Andrea Torres, Felipe Yagüe, Johan Volmar, Joan Cassaoliva i Magí Serra
Violí: Eduard Marcet

Il·luminació: Aitor Echeverría
Vestuari: Anna Pons
Escenografia: Ángeles Ciscar
Disseny gràfic: Núria Samper
 
SINOPSI
La idea de fer El Mur sorgeix quan Carolina Alejos comença a qüestionar conceptes entorn del moviment i la ceguesa. Volia investigar el paper de l’empatia cinestèsica en el diàleg corporal, i en la percepció de l’espai i del moviment.
A partir d’aquesta idea es compon una obra coreogràfica de dansa contemporània. Els intèrprets són cinc ballarins, tres d’ells amb discapacitat visual, fet que té especial rellevància.
Amb el desig d’afavorir  la recepció de l’art de les persones amb ceguesa, s’inclou per primera vegada l’audiodescripció d’una coreografia narrada pels ballarins des de la seva percepció del moviment, so, espai i emoció. 

El Mur és una reflexió sobre la relació antagònica entre la ignorància i l’empatia, sobre la ceguesa emocional i la recerca d’una manera de ser i d’estar en el món.
Les escenes s’uneixen sobre una invitació constant: submergir-se en el món dels personatges i explorar en cada quadre el reconeixement de les diferències i similituds entre ells: això és la dansa integradora.

Carolina Alejos
És coreògrafa i dansa terapeuta (DMT). Treballa amb el moviment en àmbits molts diferents, que van des de la videodansa fins a projectes de caire més socials, passant per obres de dansa contemporània.
Sílvia Elgarrista
És ballarina, coreògrafa i dansaterapeuta. Amb experiència internacional en l’àmbit artístic i social, el moviment és l’eix principal dels seus treballs, així com la  recerca constant de la dansa com a llenguatge.

Cia. Carolina Alejos dansa integradora
La companyia es forma a partir del projecte actual, El Mur. Fa un any que investiga per a la creació d’aquest espectacle. Treballen a escena cinc ballarins, tres dels quals amb discapacitat visual.

[www.elmurdansa.com]

Durada: 1 hora
Preu: 12€/Amics de la Nau: 10€
Venda d’entrades: Telentrada i 1h abans a taquilla