fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

El mirador de les paraules que no puc dir

Obra de creació pròpia que incita a qüestionar-nos com un món envaït d’altes tecnologies per a la comunicació és també un món envaït per la soledat i el desig de comunicar-se de debò. Una reflexió sobre el nostre món, el món d’avui, les pors i els límits del llenguatge i de la comunicació. Una oda a l’esperança que, en la soledat intrínseca de l’ésser humà, no estem sols. 

Dos personatges (X i Z) amb problemes de comunicació i d’integració en el món es troben en un mirador d’una gran ciutat, on sempre havien cregut estar sols. Sempre fins avui, que descobreixen la presència de l'”altre” i permeten que la comunicació existeixi sense adonar-se’n. Amb un inici poc afortunat per part d’un d’ells, que espia l’altre, aniran descobrint que en realitat senten el mateix, que estan sols, i que van al mirador a refugiar-se i a confrontar-se amb les seves pròpies limitacions. Aquesta descoberta els unirà i canviarà el rumb de les seves vides, tal com ho fan totes les persones que, segons la llegenda japonesa del fil vermell, són unides temporalment per viure una intensa història.

BamBú cia de teatre
Text i direcció: Carla Torres Danés
Intèrprets llengua oral: Cristal Barreyro Díaz i Eladio Herranz Frías
Intèrprets llengua de signes: Mireia Angulo i Mireia Isal Serna
Veu en off: Pep Ribas
Disseny d’il·luminació: Pol Segura Tomàs
Realització audiovisuals: Sarah Renau i Pol Segura Tomàs
Edició audiovisuals: Sarah Renau
Escenografia: Xavier Alabart
Fotografia i disseny de cartell: Júlia Garcia Font
Assessorament llengua de signes catalana: Elena Puig Ram

Carla Torres Danés (Barcelona, 1984)
Diploma en High Education in Theatre Studies (2007-2011) per Rose Bruford College-University of Manchester i Grau en Educació Social per la Facultat Pere Tarrés-Ramon Llull (2011-2015). Ha estudiat art dramàtic al Col·legi de Teatre i a altres escoles de Barcelona com Memory i La Casona. Des de 2005 rep classes de Voice Craft i el mateix any és diplomada en Doblatge per l’Escola de Doblatge de BCN. L’any 2007 estudia direcció i dramatúrgia a l’escola Eòlia i des de la primera infància es forma en dansa (clàssica, jazz, claqué) a Rosita Mauri, Laura Mas i Roseland, entre d’altres.

La seva activitat professional es centra en la dansa fins el 2002 i des d’aleshores en la interpretació, destacant algunes obres musicals i de text en les quals ha actuat com Con qué cara vas a decirme luego que me quieres amb Cia. Inquietuds teatrals, Anna (respira) de Marc Torrecillas, obra guanyadora d’un premi Guineueta o Nines Russes, una versió de Les tres germanes amb Cia. Blaurosaverd.

El 2008 s’inicia en la direcció teatral amb l’òpera I Capuletti e I Montecchi, Cia. Taller d’Òpera, el 2009 amb Stan i Owski, Cia. Sargantana i el 2011 amb Nines russes, una versió de Les tres germanes, Cia. Blaurosaverd. Des del 2005 fins a l’actualitat treballa com actriu de doblatge, en català i castellà, en pel·lícules i sèries de televisió, destaquen alguns dels seus treballs com La brújula doradaStar Wars: CloneUno para todas i Hannibal. Ha traduït i adaptat Ara que ho tenim tot, de Lee Blessing, estrenada l’estiu de 2014 a Barcelona per TZS Produccions.

Engega el projecte de BamBú cia. de teatre amb la profunda convicció que l’art i la cultura són indispensables per a la transformació personal i social l’any 2014, en la qual ha dirigit ja quatre muntatges i n’ha escrit dos: dorms? i El mirador de les paraules que no puc dir.

L’any 2015 funda El niu de bambú, espai de residència de la seva companyia, on també s’hi exhibeixen tendències artístiques i de pensament amb una visió de crítica i d’inclusió social.

BamBú cia de teatre
Companyia teatral nascuda el 2014 que inclou persones amb i sense diversitat funcional en escena –discapacitats físiques i sensorials- i que només fa obres accessibles per a tothom, incloent-hi sempre intèrprets de llengua de signes, audiodescripció i espais sense barreres arquitectòniques.

En un any de vida, BamBú cia de teatre ha fet ja una trentena de representacions i ha produït les obres Anònim venecià, programada a la Sala Porta4 i a la Nau Ivanow, entre dʼaltres teatres de Catalunya; dorms?, una micropeça teatral estrenada a La Createca, seleccionada al Festival de Microteatre de Cornellà i guanyadora al Festival Stripart 2015; Escenificació de contes contra el maltractament a la gent gran, una col·laboració amb el Col·legi de Psicòlegs de Catalunya i la Fundació Pere Tarrés, en el dia internacional del maltractament a les persones grans i El mirador de les paraules que no puc dir, estrenada el febrer de 2016 a El niu de bambú.

Amb el lema de creure en les arts inclusives com a recurs indispensable per a la transformació social, el projecte ha donat lloc a un espai físic, El niu de bambú, espai sociocultural que promou la inclusió de persones amb i sense risc social i la difusió cultural, obert des del novembre de 2015.

bambuciadeteatre.org

twitter.com/BamBuciateatre

facebook.com/bambuciadeteatre

Durada: 70 minuts
Espectacle en català i llengua de signes catalana
Entrada: 12€ /Amics de la Nau: 50%
Venda d’entrades: 1h abans a taquilla

Anticipada: