fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

El mal de la joventut

Símptomes: tristor… però també felicitat, eufòria, opressió, sensació d’estar encadenat, necessitat d’expressar, necessitat d’esperança, desil·lusió, solitud, necessitat d’amor, sentir-se perdut com un infant que perd la mare, buscar el teu lloc, ganes de fugir, ràbia, ganes de ser lliure, ràbia boja, desesperació, somnis, por, manca de suport, necessitat de comprensió, solitud en companyia, nostàlgia, conformisme, rebel·lió! Necessitat de motivació, esperança, confiança… Malgrat tot, queda alguna cosa per la qual val la pena lluitar.

Diagnòstic: El mal de la joventut.

A partir d’El mal de la joventut, de Ferdinand Brückner.

Corria l’any 1926, s’acabava d’estrenar a Berlín amb iguals dosis d’èxit i escàndol El mal de la joventut:

A la residència de la Facultat de Medicina la Maria prepara la seva festa de graduació i això fa que els seus companys s’adonin que d’aquí poc seguiran el mateix camí. Com a tothom, els ha arribat el moment de deixar enrere la joventut, començar la vida adulta, buscar-se un petit lloc en la societat que els permeti viure còmodament. I l’única manera d’assegurar-se que el tindran és fent el que s’espera d’ells.
Hi ha qui accepta formar-ne part; seran acollits amb els braços oberts. Però els que no ho accepten, tenen poques sortides.

Si poguéssim obrir una finestra al passat i veure les primeres representacions, no ens semblaria que fa quasi cent anys d’això.
Milers de joves anònims han patit i patiran aquesta situació, l’única tasca de Ferdinand Brückner va ser posar-hi nom: El mal de la joventut.

Direcció: Thomas Sauerteig
Repartiment: Laia Bohigas, Aina Campà, Muisès Colinas, Sandra Cuberes, Berta Ferré, Oriol Gomarin, Mar Ibáñez, Rita Marieges, Clàudia Martín, Gerard Martínez, Núria Molla, Laia Rius, Jorge Rodríguez, Maria Rodríguez i Jordi Vendrell.

Aquest espectacle s’emmarca dins el conveni de col·laboració de la Nau Ivanow amb el Col·legi de Teatre de Barcelona i forma part del taller.3.1.

Horari: dilluns a dimecres, 21h; dijous 20h
Durada: 120 minuts
Espectacle en català
Entrada gratuïta
Reserva d’entrades: laiariusmolina7@gmail.com