fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

‘El laberint d’Ariadna’, Cia. LasLagartas

‘El laberint d’Ariadna’, Cia. LasLagartas
Dijous 1 i divendres 2 de juliol, 21h
Sala Andy Warhol

Entrada 12€
Amics de la Nau Ivanow 10€

‘El laberint d’Ariadna’
Espectacle de creació col·lectiva, barreja de llenguatges: trapezi, flamenc, ombres xineses i el mite d’Ariadna com a punt de partida pel joc escènic.

Al trapezi: Ariadna Martí
Al baile: Laura "La Bicha"
Al cante: Alba Guerrero
Al toque: Isabelle Laudenbach
Al cajón: Pablo Gómez

Veus en directe: Laura Guiteras
Veus en off: Resu Belmonte, Ariadna Martí, Jordi Andújar
Vestuari: Rocío Pastor
Disseny de llums: Joaquín Guirado
Disseny de so: Santi López
Disseny gràfic: Clara Batllori
Idea i creació: Ariadna Martí

Sinopsi

La història del mite comença amb un tribut
horrible: cada nou anys, els atenencs havien d’enviar set nois i set noies a Creta, destinats a ser menjats pel Minotaure.
L’any vint-i-setè, Teseu, fill del rei Egeu d’Atenes, s’oferí a anar a Creta com una de les víctimes per intentar matar el Minotaure. Teseu no sabia com matar-lo i sortir del Laberint, però una part del problema se solucionà quan la princesa Ariadna, filla de Minos, s’enamorà d’ell a primera vista. Quan els guàrdies el van ficar al laberint, ella aconseguí donar-li d’amagat un cabdell de fil. 
Va resultar que Teseu era un amant particularment poc agraït: va tenir amb ell Ariadna fins que el vaixell s’aturà a l’illa de Naxos. Ariadna s’adormí a la platja i, quan es va despertar, s’adonà que el vaixell havia llevat l’àncora i l’havia deixat abandonada.
El déu Dionís, que aparegué per l’aire, va quedar fascinat per la bellesa d’Ariadna i la prengué per esposa tot conduint-la a l’Olimp. Com a regal de noces li donà una corona d’or, la qual més tard fou convertida en constel·lació i coneguda com a Corona Boreal.

Cia. LasLagartas

L’any 2007 es crea el grup LasLagartas amb la idea de fusionar teatre i trapezi amb música de flamenc i baile. La proposta sorgeix del mite d’Ariadna, com a punt de partida, per a un espectacle visual i sensorial amb alguns textos. Una recreació del mite en un seguit d’imatges; cap història nova, però que pot explicar-se de moltes maneres.
Aquest mateix any es va mostrar una primera idea embrionària com un work-in-progress al Novembre Vaca’07. A partir d’aquí, s’ha creat l’espectacle que ara es presenta.

Durada: 60 min aprox.
Venda d’entrades
: Telentrada i 1h abans a taquilla