fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

El dolor invisible

Una adolescent estranya i solitària és internada en un psiquiàtric. Cada dia que passa va canviant de personalitat, d’edat, d’actitud i, mentre el misteri que l’envolta es va fent més i més gran, un metge jove intenta, com si fos un detectiu, desembolicar a poc a poc la troca de la ment de l’adolescent. De tota manera, la veritat no és el que sembla, perquè quan el passat pren forma i els secrets afloren, el present sofreix una extraordinària i sorprenent metamorfosi en la qual res no és real… o sí?

“Escolta, mira’m. M’ho estic passant d’allò més bé. Això és nou. Com una pel·lícula. Però ja n’hi ha prou, d’acord? Passa de mi, tio. De què vas? Si vols sortim i parlem; però aquí, en aquest despatx… collons! No teniu cap lloc millor per tractar els bojos?” Mercè (Clàudia Benito)

“Ja, però ells són aquí al davant. No hi ha distància. Quan mires una d’aquelles finestres saps qui hi ha al darrere. No desconnectes. Et resulta impossible.” L’Invisible (Laia Alberch)

“Bé, ja ho saps. Podrien ser moltes coses: un desordre psíquic, un traumatisme provocat per una crisi afectiva… Només he tingut dues sessions amb ella, si és que se’n poden dir així.” Roger (Xevi Camps)

Cia. Laguàrdia-Picateatre
Autor: Jordi Sierra i Fabra
Repartiment: Laia Alberch, Clàudia Benito i Xevi Camps
Dramatúrgia i direcció: Joan Gallart i Rabert
Espai escènic i vestuari: Marta Castillo
So: Oscar Penelo
Música original: David Soler Denga (Botanicas, Produced By Lee Townsend)
Il·luminació: Dani Gener
Fotografia: María Cano
Premsa i comunicació: Anna Estol

Jordi Sierra i Fabra
Premi Nacional de Literatura 2007, és conegut, sobretot, per les seves obres juvenils (és, segons dades del 2002, el tercer autor viu més llegit als instituts –darrere Eduardo Mendoza i Gabriel Garcia Márquez) i les seves obres s’han traduït a més de deu llengües diferents, encara que també és un notable estudiós de la música rock.
Té una obra molt extensa i ha obtingut diversos premis (Premi Protagonista Jove 2009 al millor llibre català de l’any, Premi Edebé de Literatura Juvenil 2006, el ja esmentat Premi Nacional de Literatura 2007; guanyador diverses vegades del Premi Angular de literatura juvenil, del Premi Vaixell Vapor i del Premi Columna Jove. És així mateix, el candidat per Espanya al Premi Hans Christian Andersen 2010). És autor també de diversos guions cinematogràfics (Sota el signe de… per a TV3, La sombra del delator, Ya es oro per a la Cadena Ser…) i algunes novel·les seves s’han dut al cinema (Camps de maduixes).
Fa poc, ha creat una fundació amb el seu nom, destinada a promoure la creació literària entre els joves i des del 2006 té un premi literari que porta el seu nom. Viatja constantment i fa conferències arreu del món i és convidat a diversos certàmens i fires culturals (Fira de Guadalajara 2006, Mèxic, dedicada a la cultura catalana; Hay Festival de Cartagena de Índias; Simposi a Nova York sobre literatura infantil i juvenil; Fira de Praga…).
www.sierraifabra.com

Cia. Laguàrdia-Picateatre
Laguàrdia neix amb el desig de convertir-se en un focus de producció artística a l’Alt Maresme. L’objectiu és promoure i crear espectacles de qualsevol àmbit artístic –preferentment aquells relacionats amb les arts escèniques i audiovisuals-, de tipus professional o semiprofessional. Del que es tracta és d’aconseguir un producte final de qualitat.
En temps de crisi, es plantegen aprofitar el talent que existeix, en especial al Maresme, per tal de reduir costos; no només pel que significa el desplaçament a Barcelona, lloguer de sala… sinó pel que fa a les subvencions cada cop més escasses.
Qualsevol projecte, doncs, neix en un context cooperatiu, en què tots els integrants són copartíceps de les decisions que es prenen. Laguàrdia només ofereix fer-se càrrec de les gestions que calgui per obtenir els recursos i/o els elements necessaris per tirar endavant el projecte.
Exemples d’aquesta manera de procedir són Sexe, amor i literatura o La síndrome de Bucay (amb la companyia Donsamí magradat), Planeta ESO (amb AGM Produccions) o Spirituals, un espectacle en col·laboració amb Gospel Viu, estrenat a Palau de la Música de Barcelona.
Aquest és el primer muntatge en col·laboració amb Picateatre, companyia creada fruit de la col·laboració entre Laguàrdia i estudiants de l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona.

[facebook]

Durada: 70 minuts
Entrada: 12€ /Amics de la Nau: 50% + 1 consumició gratuïta
Venda d’entrades: Telentrada i 1h abans a taquilla