fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

El Darrer Triangle

Basat en la vida i obra de Joan Brossa

Cia. Els Pirates Teatre
Repartiment: Laura Aubert, David Marcé, Núria Cuyàs i Laura Pau
Direcció: Adrià Aubert
Ajudant de direcció: Lluna Pindado
Vestuari: Maria Albadalejo
Escenografia: Enric Romaní
Il·luminació: Adrià Aubert
Titelles: Magalí Lladó
Realització vídeos: Blai Tomàs
Assessorament coreogràfic: Anna Romaní

SINOPSI
El Darrer Triangle és un espectacle que recupera el cabaret literari i visual mitjançant l’homenatge a la vida i obra de Joan Brossa. Amb un dels seus personatges que actua de mestre de cerimònies, descobrim ingredients com ara l’humor sarcàstic i absurd, la paraula, la imatge, la música, el clown, l’striptease… A través de la poesia escènica brossiana ens endinsarem en el seu món, amb un espectacle fresc i proper. Un teatre viu, que Brossa concreta en una època determinada sabent que serà útil sempre. Personatges que es transformen davant de l’espectador, per ensenyar-nos que res és el que sembla i que tot podria ser diferent.

El Darrer Triangle és un espectacle basat en l’obra de l’autor, amb una dramatúrgia que vol reivindicar la seva obra actualitzant-la i apropant-la als nostres temps, sense la necessitat d’una gran producció ni d’una reinvenció de l’obra brossiana, sinó d’un text que en potenciarà la seva poètica i discurs. Es tracta, doncs, d’un espectacle construït a partir de petites peces i fragments de l’autor unides per un dels seus personatges que actua com a narrador de la seva pròpia obra, amb breus apunts biogràfics de l’autor que l’ha creat. És evident, també, l’homenatge que es fa a Joan Brossa i la reivindicació com a poeta de l’escena i ideòleg encara vigent, així com també a un gènere teatral fins fa poc força oblidat.

Cia. Els Pirates Teatre
Teatre de carrer va ser la primera aproximació a Joan Brossa d’Els Pirates Teatre, i curiosament el seu pas cap a la professionalització. El text de l’autor que sempre han admirat els va permetre obrir-se al món de la creació artística i arribar a un públic ampli i internacional, ja que els va permetre portar la poesia catalana a l’estranger.
Des de llavors, Brossa s’ha convertit en un dels seus referents per a la creació i per posicionar-se a l’hora d’entendre el teatre. Amb Joan Brossa hi comparteixen l’interès a donar a conèixer els gèneres escènics més maltractats, les ganes de viure l’art com a unió entre diferents disciplines, el reconeixement de la cultura de carrer i específicament de la nostra cultura i llengua, i, evidentment, el seu estil i llenguatge poètic, al seu entendre universal.

[www.elspiratesteatre.com]

Durada: 90 minuts aprox.
Entrada: 12€ /Amics de la Nau: 10€
Venda d’entrades: Telentrada i 1h abans a taquilla