fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Eclipsis a la Nau

Eclipsis a la Nau
Del 6 a l’11 d’abril
Eclipsis a la Nau
Conferències, workshops, espectacles
Del 6 a l’11 d’abril

Les companyies BACANTOH i ECLIPSE ARTE us conviden a un cicle d’intercanvi nascut pel desig de fomentar, estimular i enriquir els vincles culturals entre Espanya i Portugal.

Aquest cicle contribueix a la creació d’un eix de mobilitat d’artistes i de públics entre Lisboa-Porto i Barcelona, promou l’intercanvi d’experiències artístiques i vivencials dels agents implicats i internacionalitza l’art catalano-portuguès.

El concepte de performance té una evolució diferent a la comunitat portuguesa, igual que l’art conceptual i la gestualitat, que no arriben a ser tan tecnicistes.

Es vol posar especial atenció a aquesta intercomunicació, ja que la visió portuguesa de les arts performatives té una història i una evolució diferent de l’art performàtic català i espanyol. Aquest intercanvi servirà per a fusionar les dues visions d’art.
 
CONFERÈNCIES

Arte Reforçada
Dimarts
, 6 d’abril. De 18h a 19.30h
Nombre màxim de participants: 30 aprox.
Entrada gratuït
a

Sinopsi:
Amb la intenció de clarificar la dialèctica Art a la Vida i Vida a l’Art, sorgeix el concepte d’Arte Reforçada. S’han definit i desenvolupat llenguatges i investigacions de nous objectes artístics a partir d’experiències vivencials. Amb un especial enfocament en el teatre, dansa, música, psicologia, filosofia, estètica i disseny, l’Arte Reforçada està plena de tècniques i eines pròpies.
Ponent: António M. Rodrigues

Elementos e Movimentos
Diumenge, 11 d’abril. D’11h a 13h
Nombre màxim de participants: 20 aprox.
Entrada gratuïta

Sinopsi:
A través de les arts escèniques i de l’escriptura poètica, Giancarlo de Aguiar presenta la temàtica sobre els fenòmens recurrents d’estats ampliats de consciència, la naturalesa humana en superació de si mateixa.
Ponent: Giancarlo de Aguiar

WORKSHOPS

Dança Fusão e Canções Sagradas
8, 9 i 10 d’abril. De 18h a 19.30h
Nombre màxim de participants: 10
Preu: 20€
.

Sinopsi:
Moure els diversos cossos que ens constituïxen, el cos dret i l’esquerre, físic, astral, mental, espiritual, a través de la Dansa i de la seva Fusió amb l’ésser vist, amb l’ésser contemplatiu, en un ambient de comunió, companyia, unió i espai per a la diferència i recorregut individual de cada ésser que vingui a constituir aquest cos col·lectiu que, amb la posterior obertura pública, pugui formar un nou cordó energètic de trobada de persones. També cantarem. Utilitzem l’aparell fonador per a gaudir de la Dansa del So de la qual som portadors.
Dinamizador: António M. Rodrigues

Arte Do Mundo/Arte Del Mundo/World Art
Dissabte 10 d’abril. De 10h a 13
h
Nombre màxim de participants: 10 aprox.
Preu:
12,50

Sinopsi:
Moviment artístic cosmopolita en fusió amb l’art de viure de forma alternativa i més propera a la naturalesa i del benestar. És un moviment d’èxtasi artístic i vivencial, de convivència d’artistes amb la resta de públic, de dia i nit de discussió, de reestructuració de recorreguts de vida en el plànol individual i grupal. World Art és unió i solidaritat de recursos humans i materials cap a la satisfacció de tots els qui estiguin en contacte amb ell.
Crea a temps real a partir del potencial humà i recursos materials reciclables, diversos objectes on els llenguatges artístics són generats a partir de la trobada de les diferents sensibilitats i persones.

Facilitador: António M. Rodrigues

Reserves: Bernabé Rubio (+34 699722070) danzabacantoh@gmail.com

ESPECTACLES

O Primeiro Mistério da Luz
Dimecres
7 d’abril. 20.30h
Entrada: 5

Sinopsi:
Amb textos de i a partir de Luís Vaz de Camés i en una performance que barreja música, dansa i teatre, s’inicia la recerca del
Cuarto Portugal, de Fernando Pessoa, una barreja del primer, originari, del segon, eteri, per a redescubrir la missió d’un poble, la d’unir Occident i Orient en un sol ésser, Terra "sense fronteres ni presons", com diu Agostinho da Silva.Autor, direcció i il·luminació: António M. Rodrigues
Actors: António M. Rodrigues, Artur Mendonça, Rita Neves, Giancarlo de Aguiar
Música: António M. Rodrigues
Disseny: Jonas de Andrade
Producció: Cristina Tasqueira; Eclipse Companhia de Arte; Eclipse Arte, Associação Cultural
Ajudant de dramatúrgia: Rita Neves
Ajudant artístic: Giancarlo de Aguiar

Jedi (Work in progress). 20h
Love/Amor/Amore. 20.30h
9 i 10 d’abril

Entrada: 8€


‘Jedi’
(Work in progress)
Cia. Bacantoh


Sinopsi:
Un Ésser, una dona, una Força perduda, un Àguila mutilada, un Amor, un Sofriment, una Ira, una Força Negra, una Recerca, una Trobada, l’Aquí i l’Ara, el Néixer de la Primavera, la Força, una Jedi, l’últim dels Jedis.

Creadora: Ana Leitao
Música: varios autores
Producció: Bernabé Rubio


‘Love/Amor/Amore’
Sinopsi:
A
Love/Amor/Amore diversos personatges dónen el testimoni de la seva percepció de l’amor i de les diferentes formes i situacions on l’amor existeix i es manifiesta. Amb el clima de la música, dels càntics i dels ritmes de la dansa, Love/Amor/Amore és també una celebració i un himne, a la trobada, al desig, a aquell “nen” que és l’amor.Autor, direcció
i il·luminació: António M. Rodrigues
Actors: António M. Rodrigues, Rita Neves, Giancarlo de Aguiar, Artur Mendonça
Música: António M. Rodrigues
Disseny: Jonas de Andrade
Producció: Cristina Tasqueira; Eclipse Companhia de Arte; Eclipse Arte, Associação Cultural
Ajudant de dramatúrgia: Rita Neves
Ajudant artístic: Giancarlo de Aguiar


[www.bacantoh.com
[www.eclipse-arte.blogspot.com