fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Dos Punkis i un Vespino

Premi al millor projecte d’escenificació de l’Institut del Teatre 2010

Cia. La Brava
Text: Marilia Samper i Llàtzer Garcia
Direcció: Marilia Samper
Intèrprets: Javier Beltrán, Oriol Casals, Muguet Franc, Xavi Francès
Escenografia: Enric Planas
Vestuari: Gimena González Busch
Il·luminació: Jordi Berch
Disseny espai sonor i so: La Brava
Producció executiva: Xevi Gómez
Producció: AGM produccions

SINOPSI
Nit de Nadal. A totes les llars, en l’etern ritual de sempre, les famílies canten nadales, brinden amb cava, s’embafen de neules i torrons… però en una benzinera perduda enmig del no-res succeeix alguna cosa insòlita. Per la gràcia del destí, apareixen allà dos punks, germans de sang i companys de viatge. Nòmades per convicció, es traslladen contínuament d’un lloc a l’altre, per la simple necessitat de sentir-se lliures.
Les seves mínimes pertinences, emmatxucades en una motxilla, i un Vespino són la seva única i veritable llar. Però en aquesta nit fatídica, la moto esgavellada els ha abandonat a mig camí, i es veuen obligats a refugiar-se de la infausta climatologia sota el sostre de la benzinera. Per al pobre treballador que fa el torn de nit comença el malson. L’arribada d’una noia misteriosa enredarà encara més la troca. Forçats a conviure junts fins la sortida del sol, els quatre acabaran per descobrir-se a si mateixos i entre si, trencant les barreres que, en un principi, els separaven a base de riures, baralles, trucs de màgia i, sobretot molt, molt bitterkas. Una comèdia gamberra i punk sobre la valentia de saber triar quin és el nostre autèntic camí a la vida.

Marilia Samper (Sao paulo, Brasil, 1974)
Llicenciada en Direcció i Dramatúrgia per l’Institut del Teatre de Barcelona, amb estudis d’Interpretació a l’Instituto del Teatro de Sevilla. És autora de 405 (accèssit del Premio Miguel Romero Esteo i del Premio Nacional Marqués de Bradomín 2001); Menú del dia” (accèssit del Premio Miguel Romero Esteo i del Premio Nacional Marqués de Bradomín 2002); Un verdadero Cowboy (Premi Ciutat de València 2006 i Premi Carlos Carvalho del Concurs Nacional de Dramatúrgia de Porto alegre, Brasil); i F3dra, pleasure and pain, estrenada el 2011 a la Sala Beckett.
Des del 2001 du a terme la seva trajectòria com a directora i dramaturga a la ciutat de Barcelona, on ha dirigit els espectacles Fosc, Nowhereville, Submergir-se en l’aigua, A poqueta nit i You’re pretty and I’m drunk. El 2012 estrenarà L’ombra al meu costat al Teatre Nacional de Catalunya, dintre del projecte T6.

Llàtzer Garcia (Girona, 1981)
Es diploma en interpretació al Col·legi de Teatre i s’inicia en dramatúrgia a l’Obrador de la Sala Beckett i a l’Institut del Teatre. Treballa com actor (Freaks, Treball d’amor perdut, Cafè) i com ajudant de direcció de Xicu Masó (Al vostre gust, Tres versions
de la vida, Strictu Sensu, Els diaris d’Adam i Eva, L’home dels coixins, Alaska i altres deserts, Petits crims conjugals i Mi alma en otra parte
.) i de Pau Miró (Singapur).
Dirigeix, amb Abel Coll, l’obra Sam –peces curtes de Samuel Beckett- a la Sala La Planeta/Sala Beckett, El parc de les magnòlies de Mercè Rodoreda, espectacle inauguració del festival literari El temps de les cireres de Lleida, i muntatges de poesia dramatitzada al cafè-teatre Llantiol i a la Nau Ivanow. També firma la direcció dels seus textos: Au revoir, Lumière (2003, premi Ciutat de Sagunt), Després (2004), Sweet nothing (2007, premi Ciutat d’Amposta), Vent a les veles (2009, premi Marqués de Bradomín), Esquivel!, una comèdia estereofònica (2009) i Ens hauríem d’haver quedat a casa (2010). Ha escrit també: Habitació tancada (2009) i Ara em toca a mi (2010).

Cia. La Brava
La Brava sorgeix de l’afortunada trobada entre Oriol Casals, Javier Beltrán i Xavi Francès, part de l’equip d’actors de l’espectacle Els Nois d’Història (d’Alan Bennet i dirigit per Josep M. Pou) i Marilia Samper, que exercia funcions de regidora en aquest espectacle. Moltes hores compartides entre caixes, moltes funcions, incomptables viatges, han donat com a resultat una meravellosa complicitat la conseqüència lògica de la qual era, sens dubte, derivar en un projecte comú on abocar tota la il·lusió, l’energia, l’absoluta afinitat entre tots i el talent creatiu de cada component. Muguet Franc, que ja havia participat com a actriu en anteriors espectacles de la directora, s’uneix a l’equip.
Marilia Samper enrola també Llàtzer Garcia al projecte, a fi d’escriure a quatre mans una història fresca i potent.
La resta de col·laboradors també formen part dels creadors habituals de la directora.

Durada: 1h 20 minuts aprox.
Entrada: 12€/ Amics de la Nau: 10€
Venda d’entrades: Telentrada i 1h abans a taquilla