fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Discordants (Cicle Atrium Lab)

ESPECTACLE GUANYADOR DE LA BECA DESPERTA 2014
A la Sala Atrium*

El jurat de la Beca Desperta 2014, que organitzem Nau Ivanow i aPortada, va seleccionar el projecte Discordants, de RetorCia Teatre, com a guanyador de la convocatòria. Una de les novetats de l’edició de 2014 és que l’obra guanyadora de la Beca serà l’encarregada d’obrir el proper 4 de juny el Cicle Atrium LAB, impulsat per la Sala Atrium i dedicat a l’exhibició i el suport a la recerca, creació, producció, promoció i difusió de les arts escèniques. L’obra restarà en escena fins al 15 de juny.

Discordants
Ella té VIH; ell, no. Un retrobament, un sopar, i la notícia. A partir d’aquí neix una relació que reivindica la seva normalitat. Una relació que sembla la primera, que els revela a tots dos la possibilitat de construir alguna cosa sòlida però desconeguda, de respectar els dubtes, d’equilibrar la sinceritat amb el respecte a la por; una relació lligada als metges però també a la vida, al present absolut, al riure desbocat i al crit més profund. I on hi haurà un tercer convidat, la por; la por d’ell, el silenci d’ella.

Companyia RetorCia Teatre
Direcció: David Marín
Creació: RetorCia Teatre
Intèrprets: David Teixidó, Irene Hernández i David Marín
Escenografia: Ramon de los Heros
Vestuari: Cristina de Olmos, Antonio Marín i Helena Torres
Espai sonor: Pau Belenguer
Disseny de llums: Anna Espunya
Disseny gràfic: Roberto Padalino
Fotografia: Clara Pedrol
Documentació: Alberto Pérez i Félix Pérez
Producció: RetorCia Teatre
Coproducció i distribució: Bohemia’s Produccions

RetorCia Teatre
RetorCia Teatre es funda l’any 2011 amb la necessitat d’investigar a través de la paraula el risc, la sinceritat i el cos per tal de crear un llenguatge propi. El compromís amb la temàtica presentada és un dels seus principals objectius.
La dinàmica de la companyia aposta per un procés de creació on els diferents llenguatges escènics s’unifiquen per oferir a l’espectador temes que el commoguin i l’impliquin emocionalment. RetorCia Teatre neix de la curiositat, de la inquietud i el desig de crear, tot partint del material personal massacrat, espremut i retorçat.
La seva primera producció, Vete a la mierda mi amor, es va estrenar el 2011 a la Nau Ivanow de Barcelona, on va rebre una gran acollida de públic que va permetre portar el projecte a diferents teatres de la ciutat. Discordants és la segona producció de la companyia.

[www.retorcia.com]
[facebook.com/retorcia.teatre]

Durada: 1h 15 minuts
Espectacle en català i castellà
Entrada: Amics de la Nau: 50%
Comprar entrades

*SALA ATRIUM
C/ Consell de Cent, 435 Baixos
08009 Barcelona