fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Decadence

Decadence és una dissecció dels hàbits de dues classes socials oposades, encara molt vius a la Gran Bretanya d’avui en dia. És una paràbola de pecats mortals, la majoria trets de la màniga: gula, avarícia sexual, depravació a l’escola privada, crueltat a la cacera, esclavitud per la moda, embriaguesa i esnobisme.

A l’obra hi ha dues parelles que s’enganyen mútuament. Una dona de classe baixa, però molt rica, que contracta un detectiu privat per espiar el seu marit; un aristòcrata, que té un afer amb una dona que també és de classe alta.

Amb només dos actors i un sofà, es recrea la jerarquia social de la Gran Bretanya des d’un punt de vista hilarant i càustic.

Escapade Theatre Company
Autor: Steven Berkoff
Direcció: Sue Flack
Intèrprets: Caspar i Sue Flack
Ajudant de direcció: Julie Nash
Música original: Julian Jahanpour i Nigel Haywood
Llums: Tony Murchland
Vestuari i escenografia: Escapade Theatre Company
Maquillatge i perruqueria: Patricia Mullen
Cartell original: Helle Thomassen
Disseny gràfic: Derek Zinger
Fotografies: Westudio.cat

Steven Berkoff
Nascut a l’East End de Londres el 1938 i de descendència judeorussa, va viure la seva joventut durant els anys cinquanta, freqüentant els balls, participant a les baralles al carrer i vestint com un “teddy boy”.
Després d’una època a la marina mercant i de seguir els passos del seu pare com a sastre, decideix provar “això del teatre” i guanya una beca per estudiar interpretació al Webber Douglas de Londres. Un cop format en els escenaris de tot Gran Bretanya durant cinc anys, decideix formar la seva pròpia companyia i comença a representar adaptacions que fa ell mateix d’Agamemnon i El Judici. Aviat es guanya la fama d’innovador, i treballar amb Berkoff es converteix en la fita de molts joves actors. A més de les adaptacions de les obres de Kafka, per qui té especial debilitat, (El Judici, Metamorfosis) Berkoff ha escrit un gran nombre d’obres: East, West, Sink the Belgrano, Massage, Lunch, Decadence, Kvetch, Acapulco, Harrys Christmas, Brighton Beach Scumbags, Dahling you were marvellous, Dog, Actor i The Fall of the House of Usher. També ha escrit una autobiografia i I am Hamlet, que tracta dels seus mètodes de treball.
Malgrat aquest impressionant currículum, per a alguns la seva obra és molt més coneguda per fer el paper de dolent en pel·lícules com Beverly Hills Cop, Mc Vicar o Octopussy.

Escapade Theatre Company
Va ser fundada per Sue Flack i Caspar el 1997, a Barcelona.
El nostre objectiu és produir teatre d’alta qualitat, amb la intenció d’entretenir, provocar i al mateix temps deixar al descobert el lamentable estat de la condició humana, tot amb la dosi de sàtira i humor negre tan habitual dels britànics.
Les nostres produccions poden ser en anglès, castellà, català o en un idioma inventat. Poden adoptar la forma d’un conte clàssic rus comentant el llepaculisme dins de la política (L’Inspector), el d’una dura crítica al sistema de classes britànic (Decadence), poden ser una comèdia d’humor negre sobre els desavantatges de la vellesa (Dinner for One) o una moderna mirada brechtiana sobre el crim i la corrupció (Mack the Knife).

Les nostres obres són clàssiques o modernes, comèdies o tragicomèdies, amb un elenc de milers, o només de dos, però tots tenen una cosa en comú: no deixen mai el públic indiferent.

Totes les produccions s’han realitzat a Espanya per al públic internacional i han rebut elogis de la crítica. La companyia té la seu a Catalunya.

www.escapadetheatre.es

Durada: 75 minuts
Espectacle en anglès
Entrada: 12€ /Amics de la Nau: 50%
Venda d’entrades: 1h abans a taquilla
Reserves: sue@escapadetheatre.es