fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Débora Tenenbaum – Del 15 de febrer al 15 de març

‘Variacions sobre els arcans majors’

Débora Tenenbaum

Exposició de dibuixos

Del 15 de febrer al 15 de març

Inauguració divendres 15 de febrer. 20.30h

 


El Tarot és un antic llenguatge òptic que dóna missatges per a interpretar, pensar i actuar en el present. És una eina que ens guia per ampliar la mirada i eixamplar l’horitzó, i indaga sobre el nostre estat intel·lectual, emocional, sexual i corporal actual.

El Tarot i la pràctica quotidiana del dibuix han esdevingut les meves principals eines d’autoconeixement i de reflexió.

Aquesta exposició està formada per dues sèries, inspirades en els 22 arcans majors del Tarot de Marsella, restaurat per Alejandro Jodorowsky i Philipe Camoin.

La primera, la componen 5 quadres amb un total de 44 dibuixos escanejats i reproduïts. Són els arcans que m’han anat sortint durant 44 dies, per això alguns es repeteixen i uns altres no apareixen. Estan realitzats en una llibreta 9×12 NavaDesign, amb retolador Rotring 0.2.

La segona, consta de 22 dibuixos originals, una variació de cada arcà. Estan fets en paper Scholer Parole, amb llapis, retoladors, aquarel·la líquida, tinta i pinzell.

Els textos inclosos en els dibuixos són, en alguns casos, preguntes o conclusions pròpies i, en uns altres, han estat extrets del llibre La vía del Tarot (Alejandro Jodorowsky i Marianne Costa. Ed. Siruela. 2004)

L’exposició està dedicada:

A America Sanchez, per contagiar-me el seu entusiasme en tots els sentits i compartir amb mi el més valuós: el seu temps i el seu espai.
A Alejandro Jodorowsky, per guiar-me en aquest meravellós procés de canviar el punt de vista.

Als meus pares, Graciela Ruscica i Daniel Tenenbaum, perquè fa molt de temps que no els dic ‘t’estimo’ i en definitiva són el començament de tot això.

A Xavier Basiana per obrir-me les portes de casa seva, la Nau Ivanow.

A les megues amigues Luciana Fleischman, Raquel Cohen, Cecilia Ledesma i Beatriz Concha, senzillament per ésser i estar.

A Ferran Grau, per ensenyar-me la infinitud de l’amor.

Agraïments especials:
A Xavier Mulet, pel muntatge de l’exposició.
A Mario Gemín i al Club del Dibuix, per l’afecte generat.
A Tere Guix, per regalar-me el quadern on vaig començar aquesta col·lecció.
A Eugènia Ustrell, per les traduccions i la seva paciència amb el meu català.

Débora Tenenbaum