Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

David Copperfield

La nova empresa d’Escapade és una adaptació de David Copperfield, la novel·la més biogràfica de Charles Dickens, protagonitzada per 13 actors. Farcida dels típics personatges excèntrics “dickensians”, narra la història del jove David i el seu viatge a través de la vida, la crueltat a què ha estat exposat i l’amor i la pèrdua que experimenta durant el seu camí cap a l’edat adulta.

Escapade Theatre Company
Text: Charles Dickens
Direcció i adaptació: Sue Flack
Ajudant de direcció: Julie Nash
Intèrprets: Rob Bertels, Miquel Pàmies Flack, Rebecca Ronayne, Julie Nash, Richard Leggott, Daniel Ewing, Reg Wilson, Nick Devlin, Rebecca Milner, Andrew Russell, Tamsin Walker, Andy Laughton i Sue Flack
Música original: Julian Jahanpour, Nigel Haywood i Joe Lewis
Disseny d’escenografia: Adrian. P. Smith
Disseny de llums i construcció d’escenografia: Tony Murchland
Atrezzo i vestuari: Juliana Georgiou-Lormand  
Vestuari: Neus Regada                          
Efectes i producció de so: Joe Lewis                         
Disseny gràfic i web: Derek Zinger
Fotos: westudio.cat                          
Maquillatge/perruqueria: Patricia Mullen
Regidores/producció: Giulia Bianchini, Lilly Bechtel i Annie O’Callaghan

Charles Dickens (Landport, Anglaterra, 1812–1870) és un dels escriptors britànics més coneguts, amb múltiples adaptacions al cinema de les seves obres i referències en la cultura popular. Durant la seva carrera, Dickens va escriure moltes novel·les que van ser molt populars i van desplegar la seva rica imaginació i la seva genial ironia. És considerat un dels novel·listes més grans de l’era victoriana i les seves obres són documents importants per conèixer la vida d’aquella època. Els crítics han celebrat la seva mestria en la prosa, la seva capacitat d’inventar caràcters memorables i grotescos i el seu poder de sensibilització social. 
Sue Flack (adaptació i direcció) va estudiar Art dramàtic al Centre de Londres i ha treballat com actriu, directora i escriptora de molts projectes de cinema i teatre al Regne Unit i a Espanya, incloent-hi obres a Londres i Edimburg. Ha treballat amb els directors Ventura Pons, Paco Plaza i Benito Zambrano. És cofundadora i directora d’Escapade, amb qui ha realitzat i dirigit Decadence, Metamorfosi, Dinner for One, L’Inspector i Mack the Knife (el musical), que també va adaptar pel teatre.

Escapade Theatre Company
Companyia fundada per Sue Flack i Caspar el 1997 i ubicada a Catalunya. Sempre que Escapade proposa una obra de teatre, en l’idioma que sigui, es creen obres de teatre de la màxima qualitat amb l’ús complet del cos i els gestos, de forma que el text es fa molt més accessible al públic no angloparlant. Fins avui han representat diverses obres, totes amb una gran dosi gestual i física: Decadence, Metamorphosis, L’Inspector, Dinner for One i Mack the Knife. Totes les seves produccions s’han fet a l’Estat espanyol adreçades a audiències internacionals i han rebut nombrosos elogis de la crítica i el públic.

[www.escapadetheatre.es]

[entrevista Onda Cero, programa Nits de Ràdio, minut 4:15]

[BTV: Connexió Barcelona. 08.05.14]

Dijous i divendres a les 21h. Dissabte i diumenge, 17h i 21h
Durada:
2h 15 minuts, mitja part inclosa
Espectacle en anglès
Entrada: 12€ /Amics de la Nau: 50%
Venda d’entrades: 1h abans a taquilla