fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Curs d’introducció a l’espai i la llum per a teatre

Curs d’introducció de disseny i tècnica de l’espai escènic on es posa en consideració tant l’espai i els objectes com la llum o l’espai sonor. Es dirigeix a creadors teatrals, dissenyadors i qualsevol persona interessada en l’escenografia. És un curs teòric i pràctic en què a través de diferents propostes i exercicis ens enfrontarem a la concepció de l’espai efímer o de ficció.

PONENTS
Xesca Salvà
, escenògrafa.
Llicenciada en Escenografia a l’Institut del Teatre de Barcelona, és també llicenciada en Filologia Catalana a la UIB.
Ha treballat durant el 2010-2011 a l’estudi Plastikart (Cesena, Itàlia) en la creació i construcció escenogràfica de diversos projectes de la Societas Raffaello Sanzio. Ha participat també en el workshop amb Anna Viebrock a la Biennale de Venezia 2013.
Com a escenògrafa i/o figurinista ha treballat en diversos espectacles: Pèl al pit (2006); Pessoa, o que o turista deve ver (2009 i 2011); Negret de Guinea (2010); De música i homes (2008); Anita Coliflor, tragedia de brebajes (2009); Bodas de sangre (2009), La intrusa de M. Maeterlink (2010), IMMUT (2009); Cos.a.cos (2009); I el Poeta? (2010); Residents (2010); La dona i el debutant (2010), Fa una mica de soroll (2012), Monsier Apeine quiere hacer amigos (2013), Rien à dire i No sé (2013), El cant de la Gorgona (2013), Portland (2013), El Malentès (2013).
Actualment treballa en un projecte personal sobre escenografia i espai sonor a partir del personatge de la Caputxeta Vermella i en el projecte Imago, amb Georgina Oliva.

Carles Borràs, tècnic d’il·luminació.
Es forma com a tècnic en el taller de tecnologia de l’espectacle (TTE) el 1995.
Després de treballar en el cinema, parcs temàtics i televisió, centra la seva carrera en el món de les arts escèniques. Comença amb la companyia Vol-Ras, com a tècnic de so i il·luminació, a la vegada que comença a treballar en el Teatre Nacional de Catalunya com a tècnic d’il·luminació.
Des de llavors ha treballat com a tècnic en els espectacles i companyies següents: Idiota, Pensaments secrets, La cosmètica de l’enemic, A la ville de…, Maragall, El ángel exterminador, Una comedia española, Nelly Blue, 15, Com pot ser que t’estimi tant i Això no és vida, entre d’altres.
També ha realitzat les coordinacions tècniques de: Cosmètica de l’enemic, Dones com jo, Aventura!, Delicades, Confessions de dones de 30, Un fantasma a casa, Stalin, El mètode Gronholm, Primer amor, Stokholm, V.O.S.
Ha treballat amb les companyies T de Teatre, Tricicle, Gelabert-Azzopardi, Mar Gómez, Color Danza, El musical més petit.
Ha fet els dissenys d’il·luminació de L’últim cigarro, Un roure, Primer amor, Un fantasma a casa, Confessions de dones de 30, Tuppersex, Nessuno i Yo maté a mi hija.

[Formulari d’inscripció]

[Pagament]

Lloc: Nau Ivanow (Hondures, 28 – Barcelona 08027)
Dates: del 13 al 17 de juliol
Horari: de 16h a 20h
Preu: 70€
Places: 16 màxim

Més informació: formacio@nauivanow.com