fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Curs d’introducció a l’espai i la llum per a teatre

Curs d’introducció de disseny i tècnica de l’espai escènic on es posa en consideració tant l’espai i els objectes com la llum o l’espai sonor. Es dirigeix a creadors teatrals, dissenyadors i qualsevol persona interessada en l’escenografia. És un curs teòric i pràctic en què a través de diferents propostes i exercicis ens enfrontarem a la concepció de l’espai efímer o de ficció.

PONENTS
Xesca Salvà Cerdà
(Llucmajor, 1978). Escenògrafa.
Llicenciada en Escenografia a l’Institut del Teatre de Barcelona, és també llicenciada en Filologia Catalana a la UIB.
Ha treballat durant el 2010-2011 a l’estudi Plastikart (Cesena, Itàlia) en la creació i construcció escenogràfica de diversos projectes de la Societas Raffaello Sanzio. L’estiu del 2013 va participar al workshop amb Anna Viebrock a la Biennale de Venezia.
A part del disseny d’espai i de vestuari, treballa la construcció de molts dels projectes, així com també el disseny de llums i d’altres tasques de producció i regidoria. Com a escenògrafa i/o figurinista ha treballat en diversos espectacles de la companyia Corcada: Pèl al pit (2006. Espai Brossa); Pessoa, o que o turista deve ver (2011. La Seca); Negret de Guinea (2010. Teatre Principal de Palma); també amb el clown Leandre Ribera en diversos espectacles creats el 2013 i encara en gira (Rien à dire i No sé); la companyia la Ruta 40: Fa una mica de soroll (2012. La Planeta), El llarg dinar de Nadal (2014. Círcol Maldà) i La col·lecció (2015. Sala Beckett); en diverses produccions amb el Teatre Principal de Palma amb Andrés Lima (2014. El Malentès) i amb Joan Fullana (2015. Rinoceront). Treballa també en el disseny de llum i espai amb diversos coreògrafs i ballarins com Marcos Morau i Laly Aiguadé (2013. Portland. 2015 Kokoro), Manu Rodríguez (2014. Screensaver) o Mariantònia Oliver (2015. Encaixar).

Carles Borràs, tècnic d’il·luminació.
Es forma com a tècnic en el taller de tecnologia de l’espectacle (TTE) el 1995.
Després de treballar en el cinema, parcs temàtics i televisió, centra la seva carrera en el món de les arts escèniques. Comença amb la companyia Vol-Ras, com a tècnic de so i il·luminació, a la vegada que comença a treballar en el Teatre Nacional de Catalunya com a tècnic d’il·luminació.
Des de llavors ha treballat com a tècnic en els espectacles i companyies següents: Idiota, Pensaments secrets, La cosmètica de l’enemic, A la ville de…, Maragall, El ángel exterminador, Una comedia española, Nelly Blue, 15, Com pot ser que t’estimi tant i Això no és vida, entre d’altres.
També ha realitzat les coordinacions tècniques de: Cosmètica de l’enemic, Dones com jo, Aventura!, Delicades, Confessions de dones de 30, Un fantasma a casa, Stalin, El mètode Gronholm, Primer amor, Stokholm, V.O.S.
Ha treballat amb les companyies T de Teatre, Tricicle, Gelabert-Azzopardi, Mar Gómez, Color Danza, El musical més petit.
Ha fet els dissenys d’il·luminació de L’últim cigarro, Un roure, Primer amor, Un fantasma a casa, Confessions de dones de 30, Tuppersex, Nessuno i Yo maté a mi hija.

Lloc: Nau Ivanow (Hondures, 28 – Barcelona 08027)
Dates: 12, 13, 14, 15 i 16 de març de 2018
Horari: De 16h a 20h
Preu: 120€
Descomptes: 15% aturats; 10% membres d’associacions professionals (no acumulables).
Places: 16 màxim

Més informació: formacio@nauivanow.com