fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Cumulus Nimbus

L’Ona té un somni: vol ser actriu. La Greta va prendre una decisió, fa ja tant de temps que ni se’n recorda: seria arquitecta. Però la seva realitat diària és ben diferent: viuen en un piset de mala mort, a sobre del restaurant xinès El Hogar de Confucio, i treballen en una fàbrica clandestina de galetes de la fortuna, instal·lada al saló de casa seva, fent les galetes pel restaurant de baix. Dia a dia amassen i empaqueten el destí de milers de persones, mentre se’ls escapa el seu.
D’altra banda, l’Ot filosofa assegut al millor lloc del món per filosofar: la tassa del vàter.
Somnis, decisions, destins, casualitats… Què dimonis vol dir tot aquest cumulus nimbus!? Només caldria avançar, com els núvols. Però com es pot fer una sola passa si no se sap cap on es vol anar?

Autor i director: Javier J. Moyano
Intèrprets: Maria Berenguer, Oriol Roca i Núria Sas
Assessora de moviment: Silvia Dotti
Disseny de llums i tècnic: Adrià Olay
Escenografia i vestuari: Gemma Raurell
Cia. deLirio Teatre

Javier J. Moyano
Dramaturg resident de la companyia deLirio Teatre. Després de llicenciar-se en Enginyeria de Telecomunicacions per la UPC, s’ha format com a dramaturg a l’Obrador de la Sala Beckett, en seminaris i cursos impartits per Marc Rosich, David Plana, XavierAlbertí, Victòria Spunzberg, Javier Daulte, Pau Miró i Michel Azama. Vam poder veure un dels seus textos en una lectura a la Sala Beckett, anomenada Vol sense motor, dirigida per David Plana.
Guanyador del IV Concurs literari El Laurel de l’Ateneu de Sant Feliu, amb el text Los perritos
Ha estat l’assistent a la direcció del primer espectacle de la companyia deLirio teatre, 4.48 psicosi. Poc després s’estrena en la direcció amb Rates (Abans que la lluna caigui), text de la seva pròpia autoria, guanyador d’una residència tècnica al Centre d’Arts Escèniques de Terrassa. El projecte rep el suport econòmic del CoNCA i s’estrena a Terrassa i al Teatre del Poble Espanyol en Desembre del 2010. És programat a la Nau Ivanow i a la Sala Beckett de Barcelona i actualment està en gira. També ha fet d’ajudant de direcció a La terra oblidada, de Llàtzer García, que va presentar la Cia. Arcàdia a la Sala Flay Hard. Cumulus Nimbus és el seu segon projecte en la dramatúrgia i la direcció.

Cia. deLirio Teatre
La companyia neix el febrer de 2009 i sorgeix del retrobament entre Oriol Freixenet, Adrià Olay i Arántzazu Ruiz (exalumnes del Col·legi de Teatre). Es completa amb l’arribada de Javi J. Moyano, que s’uneix com a dramaturg i dóna un nou impuls a la companyia que troba en ell el vehicle per poder plasmar en textos teatrals les inquietuds de deLirio Teatre.
El primer espectacle de deLirio Teatre, 4.48 psicosi, s’estrena a Igualada al Teatre de l’Aurora.
El segon espectacle de la companyia, Rates (Abans que la lluna caigui) és el primer text teatral del Javi J. Moyano. L’espectacle és un dels millors valorats pel públic a la Mostra de Teatre de Barcelona 2011.
Cumulus Nimbus és la tercera producció de deLirio Teatre.

[www.delirioteatre.com]

Durada: 1 hora 15 minuts
Entrada: 12€ /Amics de la Nau 10€
Venda d’entrades: Telentrada i 1h abans a taquilla