fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Cow Parade – 20 · 30 maig 05

Del 20 al 30 de maig.

Passatge Bofarull


L’esdeveniment artístic i públic més gran del món ha començat a Barcelona la seva gira per Catalunya durant la primavera i estiu del 2005.
Cowparade Barcelona 2005
contribuirà a il·luminar el cor dels residents i visitants, i a captivar l’esperit festiu dels catalans. Barcelona s’uneix així a altres ciutats europees com Mònaco o Moscou que també acolliran CowParade al llarg del 2005. A través de les teles tridimensionals en forma de vaca que proporciona CowParade, cadascuna de les vaques ha estat dissenyada i pintada per un o diversos artistes catalans per a ser exposada a les places, carrers i parcs de Barcelona durant els mesos de maig, juny i juliol.
CowParade Barcelona 2005 és un espectacle a cel obert, per a tot tipus de públic, que fa de Barcelona l’aparador mundial de l’art i la cultura catalanes durant tres mesos.


La tercera tinent d’alcalde i presidenta de l’Institut de Parcs i Jardins, Imma Mayol, acompanyada d’una representació d’aquestes artistes, va presentar la Cow Parade, que altres anys s’ha fet a ciutats com ara Nova York, Londres, Estocolm i Sidney. A partir de l’1 de juny, els carrers, les places, els jardins i els centres comercials de Barcelona acullen figures de vaques pintades i decorades per artistes locals i internacionals que formen part de la Cow Parade Barcelona 2005. Entre els participants hi ha joves artistes locals i primeres figures del disseny català, com ara Juste de Nin, Lluís Llongueras, Armand Basi, Konrad Muhr, Antoni Miró i Txell Mires, entre altres.

Les vaques creades per l’escultor suís Pascal Knapp són de mida natural, pesen uns cinquanta quilos i estan fetes de fibra de vidre, material que permet als artistes pintar-les directament. Un bon nombre d’aquestes vaques han estat pintades a l’Espai Dansa de la Nau Ivanow, al passatge Bofarull, 7, on el 30 de maig, de 19 a 20 h, el cuiner Ferran Adrià hi va presentar la seva vaca. A Barcelona, les escultures estaran en tres posicions diferents: amb el cap amunt, menjant herba i estirades.

El principal objectiu d’aquesta peculiar exposició és aconseguir que la ciutadania s’identifiqui amb l’art dels artistes alhora que es contribueix a fer que els espais verds de la ciutat es coneguin millor. En total, es distribuiran 150 escultures que, una vegada finalitzi l’exposició al carrer, se subhastaran durant les festes de la Mercè. Segons ha explicat Imma Mayol, els diners que es recaptin en aquesta subhasta es destinaran al Casal d’Infants del Raval. A banda de l’exhibició al carrer, la Cow Parade també inclourà actes paral·lels com ara la pintada pública de vuitanta vaques i l’edició d’un llibre.

[+ info VilaWeb – El Punt