fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Convocatòria PIIGS 2016

perpetuummobile i la Nau Ivanow (Barcelona) convoquen la tercera edició del Festival de Dramatúrgia Contemporània PIIGS. Fins al dia 1 de febrer de 2016.

L’objectiu del festival és proposar l’escriptura de quatre obres dramàtiques a quatre autors, nascuts o residents als països membres de la Unió Europea. La temàtica de les obres serà l’actual crisi econòmica, social i institucional europea des del punt de vista de cada país.

Amb les obres resultants es farà una edició bilingüe impresa i en línia durant el 2016, i una presentació pública, durant el mes de juliol 2016, en el marc del festival PIIGS. Els autors seleccionats seran convidats a assistir al festival i acollits com autors en residència a les instal·lacions de la Nau Ivanow.

Per a més informació, consulteu les bases del festival.
Continuar a la fitxa d’inscripció

—–

No volem parlar d’una altra cosa sinó del que està passant. El que està passant no és altra cosa sinó allò del que és urgent parlar.

Aquí, ara. La classe política, la seva representativitat, la corrupció, l’atur, el bipartidisme, els monopolis i els oligopolis, la forma de l’Estat, el control estatal, la violència estatal, la distribució de la riquesa, el desmantellament de l’estat de benestar, allò públic i allò privat, allò privat i allò públic, el totalitarisme, la Unió Europea, la democràcia a la Unió Europea, la Troika, que es foti la Troika, els bancs, la mentida, l’engany, el cinisme, la llibertat, la justícia. Però també el nostre més profund desafecte, la nostra incertesa, la nostra rebel·lia, il·lusió i pors. I com tot això es relaciona, xoca, s’exclou i forma un tot al que podríem anomenar futur, si el futur existís com a tal. Això, tot això és PIIGS. Portar la crisi a la sang. Alimentar-se’n. Però sense passar-nos! No sigui que en comptes de nodrir-nos, acabi amb nosaltres! Sacrificar-se cada dia per elaborar el nostres propis aliments, els nostres propis pensaments. I guardar-los escrupolosament en el nostre fur intern per no passar gana.

Volem sentir a aquells que neguen la crisi i els que, sense portar-la a les venes, se’n nodreixen. Aquells que li tenen por i aquells que la desitgen. Volem donar l’oportunitat a altres narratives que ens expliquin què està passant, narratives que ens ajudin a explorar i descobrir què és la crisi, què és PIIGS, en base a altres realitats, a altres ficcions. Perquè la crisi és una mare diferent de l’opulència, però igualment generosa. I tot aquest esforç és només una manera d’oferir-vos els seus fruits.

piigs.perpetuum.cat
www.perpetuum.cat