Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Companyia solitària

Cia. Solitària
Projecte guanyador de la beca Desperta 2012

Autor i director: Aleix Aguilà
Actors: Pol López i Pau Vinyals
Assistent de direcció i producció executiva: Júlia Barceló
Escenografia: Albert Merino
Ajudant d’escenografia i disseny gràfic: Nacho Ferrer
Figurinisme: Giulia Grumi

SINOPSI
Dues habitacions inexorables unides per un passadís. Al seu interior, dos homes, obligats a ser germans dins una família que s’enfonsa. Enyoren el pare expulsat per la mare.
Franc assaja en secret el seu somni de ser ballarina. Fidel s’està transformant en home llop. De sobte, un tall de llum els uneix.
Franc creua el passadís fugint de la llum de la lluna. Vol la companyia del seu germà que s’amaga darrere una porta. El buit que ha deixat el pare els ofega. No poden concebre que viuen el final d’una etapa: les portes de la presó familiar estan obertes. On condueixen?

Aleix Aguilà (Girona, 1977)
Dramaturg i director teatral format a l’Institut del Teatre de Barcelona, a més d’actor i fotògraf. Ha impartit cursos d’iniciació a l’escriptura teatral i a la interpretació actoral a Atrium Teatre i ha participat en cursos i tallers de dramatúrgia amb Paco Reyes, Mauricio Kartún, Emiliano Pastor Stenmeyer i Javier Daulte, entre altres.
Ha portat les seves produccions a Catalunya i Mèxic. Dels últims títols, destaquen les obres següents: Germà petit on the rocks (2009), La noche en que el topo gritó luna (2010) i Records de l’Holocaust (2010). És integrant de la Companyia Solitària.

Companyia Solitària
La Companyia va néixer el 2010 amb l’espectacle Lulú on the rocks, obra escrita i dirigida per Aleix Aguilà que va quedar finalista de la beca Desperta de la Nau Ivanow. Va ser el primer projecte d’aquesta formació jove que comparteix la filosofia de fer un teatre que es pugui retroalimentar dels seus coneixements com a grup, el seu caràcter i el seu humor, que esdevenen imprescindibles; i sobretot en la recerca d’un llenguatge propi d’una nova generació.
Treballen en la recerca d’un llenguatge, compromès, poètic i sense efectismes. Per a ells, la companyia és un laboratori on cada projecte és un procés d’experimentació i de creixement professional. Per això han triat la figura de l’astronauta per representar-los. L’astronauta com a arqueòleg compromès. L’astronauta com explorador solitari que es busca a si mateix a través de l’aventura. L’astronauta com a científic que cerca ampliar la mirada per percebre el sentit. L’astronauta com a artista que davant l’infinit aconsegueix connectar-se amb la seva humanitat.

La Beca Desperta 2012, convocada per la Nau Ivanow i aPortada, ha estat atorgada al projecte de la companyia Companyia Solitària. El jurat de la Beca Desperta ha valorat la solidesa del projecte i la bona planificació i previsió pel que fa a producció.

[companyiasolitaria.blogspot.com]
[dossier]

Durada: 70 minuts aprox.
Entrada: 12€/Amics de la Nau 10€
Venda d’entrades: Telentrada i 1h abans a taquilla