fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

‘Com era i com és’

Dijous, 17 de desembre. 20h
‘Sant Andreu de Palomar i La Sagrera. Com era i com és’

Fotos: Xavier Basiana i Xavier de la Cruz
Textos: Pau Vinyes i Jordi Rabassa

Entrada gratuïta
Els historiadors Jordi Rabassa i Pau Vinyes i els fotògrafs Xavier de la Cruz i Xavier Basiana han elaborat un complet recull d’imatges i de textos que expliquen l’evolució de Sant Andreu i de la Sagrera en els darrers anys. És una oportunitat per recordar uns altres temps, per valorar els canvis i per conèixer amb més profunditat la història dels dos barris, que van ser viles, i que encara conserven la seva particularitat. Hi trobem comentaris i reflexions que són d’agrair i que desperten una espurna d’esperit crític.

Per conèixer un espai és imprescindible tenir informació de primera mà, d’aquells que hi viuen, però que a més el senten com a propi; hi ha gent que viu en un lloc, però hi ha gent que és d’aquell lloc, perquè s’implica amb els moviments associatius, es preocupa per la gent que hi habita, coneix cada racó i sap explicar-ne els canvis… És el cas dels autors d’aquesta obra: no només ens relaten els canvis que ha patit l’entorn, sinó que els comenten i els valoren, tot donant peu a la reflexió. Aquells que ja coneixen les dues antigues viles, podran gaudir recordant el passat. Qui no les coneix, ara tindrà l’oportunitat de fer-ho amb aquest treball fet des de l’òptica de qui estima la seva terra.

El llibre ha estat editat per l’editorial Dux i compte amb la col·laboració de la Impremta Municipal. Conté imatges fotogràfiques antigues dels dos barris i les actuals des del mateix lloc on van ser realitzades. Les fotografies provenen d’arxius particulars o públics, com l’Arxiu Excursionista Muntanya i l’arxiu particular del fotògraf andreuenc Tomàs Fàbregas.

El dia 2 de desembre va tenir lloc la presentacio andreuenca a la Fabra i Coats.