fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Col·laboració Moritz – Nau Ivanow

L’empresa Cerveses Moritz, fundada el 1856 per Louis Moritz al Raval barceloní, recupera la seva estreta vinculació amb la ciutat, tant per la seva activitat comercial i pel seu producte, com per les diverses activitats d’oci i culturals vinculades a la ciutat i a Catalunya en les quals està participant. Cerveses Moritz reivindica la passió per allò ben fet, per la qualitat, a través d’una marca local i autèntica que va néixer fa més de 150 anys. Des del seu retorn a la capital catalana el passat 2004, Moritz torna a ser la cervesa de Barcelona.

Una de les apostes de Cerveses Moritz per vincular-se a la ciutat i a Catalunya ha estat donar suport a diferents projectes culturals i a centres i espais que tenen com a objectiu la difusió de la nostra cultura, i també actuar com a plataforma dels nostres artistes.

Per aquest motiu, Moritz col·labora amb museus i altres entitats culturals, com ara el MACBA, el FAD i la Fundació Joan Miró; la galeria Toni Tàpies, i els centres d’art CASM o la Sala d’Art Jove. També té relació amb espais multidisciplinaris amb una àmplia oferta cultural, com ara la Nau Ivanow, amb la qual enguany ha iniciat un acord de col·laboració.

La cervesa Moritz, rellançada per la cinquena i sisena generació de la família, s’involucra en la recuperació del patrimoni, tant arquitectònic com cultural, de Barcelona i Catalunya. Exemples clars en són la rehabilitació de la Fàbrica Moritz, el complex arquitectònic on l’empresa va tenir la seva fàbrica i la seva seu corporativa, a la barcelonina Ronda de Sant Antoni. Ho fa de la mà del prestigiós arquitecte francès Jean Nouvel, que conjuga la modernitat i l’estil amb la moderació que implica treballar sobre unes parets amb més de 140 anys de vida. Els tres edificis es convertiran en una plataforma enorme d’oci, restauració i cultura, que la família Moritz ha volgut recuperar i reinventar per a la ciutat.

A més del gran centre d’oci dissenyat per Jean Nouvel, el projecte Moritz compta també amb altres grans talents artístics. El dissenyador America Sanchez ha estat el responsable d’adaptar la imatge gràfica de la marca, tot redissenyant el llegendari logotip de la cervesa Moritz. Així mateix, el dissenyador Jorge Pensi
ha portat a terme el disseny de les aixetes de cervesa instal·lades a l’hostaleria catalana. Completant la faceta cultural del projecte de rellançament, l’empresa Cerveses Moritz va coproduir, juntament amb l’acreditat director de cinema català Bigas Luna, la videoinstal·lació Gaudir Nouvelle-Espais Comuns.