fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Cinema al Mirador

Cinema al Mirador. 21.30h

17 de juny:
‘RiP!: A Remix Manifesto’, de Brett Gaylor

Entrada gratuïtaFitxa artística i tècnica:Director:
Brett Gaylor

Guió: Brett Gaylor

Fotografia: Mark Ellam

Música: Olivier Alary


 

 

Producció: Eye Steel Film/ National Film Board of Canada (NFB)

Canadà. 2009
RiP!: A Remix Manifesto és una pel·lícula documental dirigida per Brett Gaylor. El protagonista central és Girl Talk, un músic que basa les seves cançons en samples d’altres bandes, i també participen el fundador de Creative Commons, Lawrence Lessig, el músic i exministre de Cultura de Brasil Gilberto Gil i el crític de cultura pop Cory Doctorow.Brett Gaylor

El ciberactivista i realitzador Brett Gaylor explora un perfil dels drets d’autor en l’era de la informació, basant-se principalment en el treball del músic Gregg Gillis (àlies Girl Talk), tot buscant els límits entre la pirateria i la possibilitat de crear una manifestació artística sobre la base d’altres manifestacions artístiques. Girl Talk es dedica a fer mashups o Bastard Pop, és a dir, "retalla" i edita petits mostrejos de cançons per aconseguir noves obres, diferents de les originals.
Gaylor, narrador en primera persona del documental, introdueix temàtiques polèmiques entorn d’aquest tipus de manifestacions artístiques i detalla un manifest, basat en quatre punts:
1. La cultura sempre s’ha construït basada en el passat.
2. El passat sempre intenta controlar el futur.
3. El futur s’està tornant menys lliure.
4. Per construir societats lliures cal limitar el control des del passat.


Durada: 80 minuts

Idioma original: anglès

Subtítols: català

 [ripremix.com/home/