fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Cicle Fem Música!

El 15 de desembre es va iniciar un cicle de música de cambra, organitzat per l’Associació Fem Música!, que acabarà el juny del 2007. Un cop al mes, diferents músics interpretaran obres dels clàssics i també tangos i de bandes sonores. Escolteu música mentre gaudiu, en companyia, d’una copa. El músic que toca a Fem música! vol fer música per gaudir-ne ell però també perquè en gaudiu vosaltres, el públic, sense el qual la seva feina no tindria sentit.

La sisena sessió del cicle tindrà lloc dijous 26  d’abril, a les 21h, amb

 

Xavier Pomerol, flauta travessera

Imma Guàrdia, violí

Ramon Aragall, fagot

Marta Farrés, piano

 

Josep M. Maya, selecció i projecció imatges

Un grup de bons amics relacionats per diverses experiències professionals comunes (solistes i integrants de l’Orquestra Simfònica del Vallés, professors en diversos cursos internacionals d’interpretació musical, Conservatori municipal de Barcelona, de Vilaseca, Escoles municipals de Barcelona, Montmeló, etc.), s’ajunten en aquest concert per oferir-vos un programa molt singular. Singular per l’atípica formació instrumental, per a la qual ha calgut arranjar totes les obres que s’interpreten, amb un resultat tímbric sorprenent que pretén seduir els compositors i animar-los a composar obres per a aquest conjunt. El concert està acompanyat d’una projecció d’imatges seleccionades pel polifacètic artista (pintor, dissenyador, …). Josep M. Maya. La segona part, que el conjunt titula “Hi havia una vegada…” esta dedicada a “les músiques que expliquen històries”: Babar de Poulenc, Pere i el llop de Prokofiev, etc.

PRIMERA PART

N. Matteis: Aria amorosa

J.J. Quantz: Sonata en Sol M (selecció)

            -Andante

            -Un poco largo

C. P. E. Bach: Trio en Mi M (selecció)

            -Allegro assai

A. Dvorak: Bagatelles opus 47

            -Allegretto scherzando

            -Tempo di minuetto

-Allegretto scherzando

-Andante con moto

-Poco allegro

SEGONA PART

C. Cui: Cinc peces per a flauta, violí i piano, opus 56

            -Badinage

            -Berceuse

            -Scherzino

            -Nocturne

            -Vals

F. Poulenc: Història de Babar, el petit elefant*

            -La mare bressola el petit Babar acabat de néixer

            -Morta la seva mare el petit Babar va a ciutat i una velleta rica a qui agraden molt els elefants li dona diners per a tots els seus capricis

            -A la finestra Babar somnia, s’enyora, plora recordant la seva mare

-Babar rep l’alegre visita dels seus cosins Arthur i Céleste

            -Els porta a una pastisseria a menjar pastissos

            -Retornats a la selva, Babar i Céleste s’han casat i han estat coronats reis dels elefants. Ve la nit, surten les estrelles, Babar i Céleste somnien en la seva felicitat. Desprès del ball els convidats marxen cansats de tant ballar. Recordaran la festa durant molts temps…!

S. Prokofiev: Pere i el llop*

            Tema d’En Pere

            Tema de l’avi

            Tema d’En Pere

Tema del llop

El llop persegueix l’anegueta i se l’engull

Tema de l’anegueta

Tema del gat

Tema d’En Pere

M. Ravel: Ma mère l’Oye*

            Pavane de la Belle au bois dormant

     Petit Poucet Il croyait trouver aisément son chemin par le moyen de son pain qu’il avait semé partout où il avait passé; mais il fut bien surpris; lorsqu’il n’en put retrouver une seule miette:.les oiseaux étaient venus qui avaient tout mangé; (Ch. perrault.)

        Laideronette, Impératrice des Pagodes Elle se déhavilla et se mit dans le bain. Aussitôt pagodes et pagodines se mirent à chanter et à jouer des instruments: tels avaient des théorbes faits d’une coquille de noix; ­tels avaient des violes faites d’une coquille d’amande; car il fallait bien proportioner les instruments à leur taille. (Mme d’Aulnoy: Serpentin Vert)

*(suite sobre les obres, arranjades per Imma Guàrdia)