fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Cicle Fem Música!

Divendres, 26 d’octubre. 21 h

Cicle Fem Música!

Marta Farrés i Teresa Ribas, pianistes

Quatre mans en un piano

Obres de Brahms, Dvorak, Ravel

Exposició de Josep M. Maya

Marta Farrés i Teresa Ribas, pianistes

 

Quatre mans en un piano

Obres de Brahms, Dvorak, Ravel

Exposició de Josep M. Maya

El 15 de desembre del 2006 es va iniciar un cicle de música de cambra, organitzat per l’Associació Fem Música! Un cop al mes, diferents músics han interpretat obres dels clàssics i també tangos i de bandes sonores, d’una forma diferent, trencant amb la imatge estirada del músic disfressat de concert llunyà i inaccessible. Escolteu música mentre gaudiu, en companyia, d’una copa. I si us ve tos, no patiu, que ningú no us mirarà malament. Segurament no us en vindrà, perquè farem el possible per tal que estigueu còmodes i absolutament captivats per la música que us oferiran. El músic que toca a Fem música! vol fer música per gaudir-ne ell però també perquè en gaudiu vosaltres, el públic, sense el qual la seva feina no tindria sentit.

 

El primer concert de la segona temporada serà el 26 d’octubre a les 21 h, a càrrec de Marta Farrés i Teresa Ribas, dues pianistes que reben els consells del mestre Àngel Soler, col·laboradores també en l’àmbit pedagògic. Es troben ara per abordar una vessant de la música de cambra amb un repertori variat i deliciós: el que conformen les obres per a piano a quatre mans. D’aquest encontre sorgeix el recital: una mostra diferent i seductora del que dóna de sí aquest instrument pel que fa a aquesta formació. Música Romàntica i Música del primer segle XX serà el que ens interpretarà aquest duet.

 

Marta Farrés ha estat alumna del mestre Àngel Soler. És repertorista de les Escoles Municipals de Música de Barcelona. Compagina la seva activitat concertística amb la pedagògica. Forma part de diverses formacions de cambra, com ara el Trio Dvorák i el Quartet Promenade.

Teresa Ribas, pianista especialista en el repertori de lied i música de cambra, compagina la docència amb l’activitat concertística. Ha actuat i col·laborat amb artistes i agrupacions musicals del renom internacional com la mezzosoprano Anna Ricci i el grup de música contemporania Vol ad libitum.

 

Programa:

 

Primera part:

4 Dances hongareses de Brahms

Dances eslaves de Dvôrák op. 46 nº 1, 3, 8 i op. 72 nº 2

 

Segona part:

Sonatina de Ligeti

Ma mère l’Oye de Ravel

Sonata de Poulenc

 

El concert es realitza a la sala on hi ha exposada l’obra del pintor Josep Ma. Maya. Per tant, el públic té accés a visitar aquesta interessant exposició. Josep M. Maya, membre de l’Associació d’artistes visuals de Catalunya, professional del disseny gràfic, després de treballar en importants estudis de disseny de Catalunya, el 1998 va decidir crear el seu propi estudi. Artista polifacètic (pintor, dibuixant, dissenyador, pedagog i escriptor que col·labora habitualment en diverses revistes com Historia y Vida, Nous camins, etc), ha exposat arreu de Catalunya, a Suïssa i a Itàlia.

 

Programa i preus