Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Cicle de creació escènica DespertaLab: WATCHING PEEPING TOM

La Nau Ivanow i la Sala Atrium organitzen el Cicle de creació escènica DespertaLab amb l’objectiu de donar suport a la creació teatral més activa i emergent. A través d’aquest cicle, es posa a l’abast de les companyies l’espai i les condicions tècniques adients per a la creació, la producció, la comunicació-difusió i l’exhibició d’una obra teatral.

Del 8 de juny al 16 de juliol es podran veure a la Sala Atrium els espectacles guanyadors de l’edició 2017.

COMPANYIA CONVIDADA: Watchig Peeping Tom, d’Alícia Gorina

Del 28 de juny al 9 de juliol
De dimecres a dissabte a les 20.30h. Diumenge a les 19h

El protagonista de la pel·lícula Peeping Tom (Michael Powell, 1960) és un realitzador profundament pertorbat obsessionat a captar el terror amb la seva càmera. Segons Martin Scorsese, veient aquesta pel·lícula “pots descobrir-ho tot sobre les persones que fan cine”. Aquest espectacle vol ser una recerca de sinceritat sobre la mirada artística, una confessió sobre la implicació dels creadors en la seva obra, que sovint no poden diferenciar la realitat de la ficció, la vida de l’art, la veritat del teatre. On comença una cosa i acaba l’altra? On comença una cosa i acaba l’altra en aquest espectacle? És real el que veiem o és una obra de teatre?

“Quan dirigeixo un espectacle la ficció de l’obra de teatre entra per la porta de casa meva sense trucar, sense demanar permís, destructivament s’instal·la al meu sofà, sopa amb nosaltres a taula, dorm entre jo i el meu marit. Aquesta vegada vull fer el viatge a l’inversa, vull que sigui la meva vida real que entri a l’escenari sense demanar permís. Soc filla d’un home addicte al cinema i addicte a mirar, i visc obsessionada en crear espectacles que cridin l’atenció d’aquesta mirada. És això justament el que vull reconèixer utilitzant aquest gran referent que és Peeping Tom perquè cal morir per tornar a néixer com a espectadora i com a creadora per reflexionar sobre com la nostra obra som nosaltres i com nosaltres som la nostra obra. Qui sabrà diferenciar si el que està veient és una obra de teatre o la vida mateixa?” (Alícia Gorina)

Conferenciant: Àlex Gorina
Intèrpret: Patrícia Mendoza
Alter Ego: Alba Pujol
Direcció escènica: Alícia Gorina
Dramatúrgia: Ferran Dordal
Creació visual i vestuari: Silvia Delagneau
Il·luminació: Raimon Rius
Producció: Indi Gest
Col·laboració en la producció: Festival Temporada Alta, Teatre Principal d’Olot, Nau Ivanow i Sala Atrium. Projecte realitzat en residència a La Seca-Espai Brossa.

Recomanem el visionat de la pel·lícula Peeping Tom, disponible a la plataforma Filmin

Espectacle en català
Durada aproximada 80 minuts

Comprar entrades