fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Casco Azul

Quatre cascos blaus de l’ONU estan assetjats en una base militar a Port-au-Prince, Haití. La revolució acaba d’esclatar a l’illa. El caos guanya els carrers. Ells tractaran d’entendre les raons del poble haitià llegint Hegel. Però no ho aconsegueixen. Hegel és difícil.

De la companyia xilena Teatro Amplio
Director: Antonio Altamirano
Autor: Santiago Sanguinetti
Intèrprets: Juan Pablo Miranda, Rodrigo Soto, Nicolás Zárate i Pablo Manzi

Santiago Sanguinetti (Montevideo, 1985)
Actor, director, dramaturg i docent. Graduat en literatura per l’Escuela Multidisciplinaria de Arte Dramático y del Instituto de Profesores Artigas en la especialidad. Rep diverses beques internacionals que el porten a estudiar a Avinyó, Barcelona, Nottingham, Santiago de Xile, Buenos Aires i Montpeller. Els seus textos han obtingut diverses distincions, entre les quals destaquen el Premi Nacional de Literatura, el Premi Onetti de la Intendència de Montevideo, el Premi Florencio de l’Associació de Crítics, el Premi Molière de l’Ambaixada de França, el Premi Teatro del Mundo de la Universitat de Buenos Aires i el Fondo para la Formación y la Creación Artística 2012-2014 del Ministeri d’Educació i Cultura. Els seus textos s’han portat a escena a Uruguai, Argentina, Brasil, Colòmbia, Cuba, Mèxic, Estats Units, Espanya, Anglaterra i França. Integra el repertori de la Comedia Nacional des de 2009 amb l’estrena de la seva peça Ararat en el Teatro Solís. Treballa com a autor al costat de l’elenc oficial per segona vegada el 2016 amb el seu text El gato de Schrödinger, amb el qual debuta com a director de la companyia. Ha editat els llibres Dramaturgia imprecisa (Estuario, 2009), Sobre la teoría del eterno retorno aplicada a la revolución en el Caribe (Banda Oriental, 2013) i Trilogía de la revolución (Estuario, 2015), a més de formar part de les antologies de teatre uruguaià contemporani editades per Paso de Gato (Mèxic) i Casa de las Américas (Cuba), ambdues el 2015. Ha publicat articles en revistes especialitzades de Madrid (Primer Acto), l’Havana (Conjunto) i Santiago de Xile (Apuntes de Teatro). Ha estat traduït al francès, anglès i portuguès. L’agost de 2016 va ser nomenat Director Artístic de l’Escola Multidisciplinària d’Art Dramàtic, càrrec que ocuparà fins al juliol de 2019.

Compañía Teatro Amplio
Neix davant de la necessitat plantejada de generar un espai per a la creació, reflexió i memòria de la nostra història llatinoamericana.
Teatro Amplio té com objectiu posar en escena autors llatinoamericans, les obres dels quals reten compte d’una similitud de contextos històrics en construcció constant. Tenint com a suport essencial el text, la construcció dramàtica tindrà com a eix central l’actuació, tot generant i desenvolupant un llenguatge propi i particular, que cal posar a escena en el present.
Àmplia és la invitació per als actors, dramaturgs, dissenyadors, periodistes, investigadors, historiadors, sociòlegs, músics, teòrics de l’art i totohom que estigui disposats a discutir, reflexionar i posar les seves idees al servei de la construcció d’un Teatro Amplio.
Teatro Amplio estrena el seu primer treball, El Señor Galíndez, de l’autor argentí Eduardo Pavlovsky, en el Teatro Nacional Chileno l’octubre 2013, amb una temporada reeixida gràcies a la qual va participar en la programació artística internacional d’IFFACA el gener de 2014 a Santiago de Xile. El setembre de 2014 el muntatge viatja a Argentina, i participa en el Festival Llatinoamericà de Teatre organitzat pel Teatro Cervantes de Buenos Aires i segueix amb funcions a Rosario i Paranà dins del circuit de l’Institut Nacional del Teatre. El gener de 2015 l’obra va tenir una breu temporada a la Sala de Teatre de la  Universidad Mayor. L’any 2016 El Señor Galíndez realitza gira per Suècia i Portugal, i participa del Festival Internacional de Expressão Ibèrica (FITEI) a Porto.
Al maig de 2016 estrena el seu segon treball, Casco Azul de l’autor uruguaià Santiago Sanguinetti, en el Teatro de la Palabra (Santiago de Xile), realitzant a més funcions per a estudiants i públic general en el Centre Cultural de Lo Prado i en el Parque Cultural de Valparaiso.

www.teatroamplio.cl

[facebook]
[twitter]

Espectacle en castellà
Durada: 60 minuts aprox.
Entrada: 12€ /Amics de la Nau: 50%
Venda d’entrades: 1h abans a taquilla

Anticipada: