fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Caminar – ESPAIS DE DISSABTE oberts a tothom

Caminar sobre un escenari és una de les coses més difícils de fer. En el nostre dia a dia estem tan acostumats a caminar que moltes vegades subestimem la seva importància.

L’acció de CAMINAR són moviments rítmics, una barreja d’actes reflexos i voluntaris, com mastegar, que fem sense realment pensar o ser conscients de com els fem. Cada individu té una manera pròpia de caminar, el nostre estil de marxa ens identifica. Només observant la manera de caminar d’una persona, coneguda o no, podem endevinar el seu estat d’ànim: si està enfadat, trist, alegre, si té por o si està eufòric.

I ara cal preguntar-se: com caminem nosaltres en la nostra vida? Què expressem quan caminem? Com caminem quan estem nerviosos, enfadats, alegres, insegurs o enamorats?

En aquest laboratori, i amb aquesta consciència, explorarem i treballarem diferents maneres de caminar des de la més neutra i senzilla a la mes estilitzada, elaborada, estranya i fins hi tot grotesca.


Què és ESPAI DE DISSABTE?

Un taller en format de tres hores, dissabte al matí, on trobaràs diferents eines per treballar el cos, la veu, la gestió de les emocions, l’observació de l’altre, la respiració i el teatre. Un laboratori per descobrir les inimaginables possibilitats expressives del cos.

D’una manera senzilla, establirem un aprenentatge a l’abast de tothom de tot allò que hem anat recollint al llarg dels nostres recorreguts professionals i personals. Oferirem el coneixement específic de matèries perquè sentis que pots descobrir-te expressant les teves capacitats particulars. L’expressivitat de la veu, per exemple si has de parlar en públic, si vas a una entrevista de treball, si t’agrada cantar… explorarem les infinites possibilitats que tenim de comunicar a través del cos, a partir de com ens movem, com gesticulem i com caminem. Jugarem amb l’expressivitat de la paraula, llegirem textos en veu alta, llegirem poesia i farem alguna escena de teatre. Ens esforçarem per sentir que totes aquestes matèries tenen molt a veure amb qui som i ho centrarem a que sigui un espai de veure com ens relacionem amb els altres. Veure a l’altre, escoltar a l’altre, empatitzar amb l’altre, acollir a l’altre per, finalment, Ser amb l’altre.

Acabarem el taller amb una sessió de Ioga Nidra (tècnica de meditació i relaxació profunda) que ens ajudarà a transitar en aquest nou camí d’aprenentatge.


Data: 23 de novembre de 2019
Horari: dissabte, de 10 a 13 h.
Preu: 25 €
Descomptes: 20% estudiants d’arts escèniques; 15% aturats; 10% membres d’associacions professionals i AISGE (no acumulables).
Places: limitades
Lloc: Nau Ivanow (Hondures, 30 – Barcelona 08027)

Per qualsevol informació o aclariment, pots adreçar-te a formacio@nauivanow.com

El pròxim INTENSIU SOC TEATRE – OBERT A TOTHOM serà el 29, 30 de novembre i 1 de desembre de 2019.