fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

‘Black Out’

‘Black Out’
Jordi Cortés- Alta Realitat
Del 17 al 19 de juny

Divendres i dissabte, 21h
Diumenge, 19h

Entrada: 15€
Amics de la Nau: 12€
‘Black Out’, de Jordi Cortés – Alta Realitat

Amb: Raül Perales, Mercè Recacha, Jordi Cortés i María José Moya "La Jose"
Direcció: Jordi Cortés
Ajudant de direcció: Glòria José
Text: Miguel Orbaneja Gil de Biedma / ALTA REALITAT Realitat
Tècnica de llums
: Cristina Eugen
Disseny de llums: Llorenç Parra
Fotografia: Yoana M2
Premsa i comunicació: La Costa Comunicació
Música i espai sonor: Jesus Díaz & Fletcher Ventura
Producció i management: Gal·la Xaus/ALTA REALITAT
DVD: Adrià Egea

SINOPSI
La idea essencial de
Black Out és la de crear una estructura de monòlegs independents i complementaris entre ells, on la paraula i el llenguatge corporal, la dansa i el teatre físic estableixin un diàleg entre el cos i la seva ombra, i el seu reflex; un diàleg amb el nostre costat més obscur. Black Out vol endinsar-se en el món de les imatges i de les ombres. El poder de la imatge radica en la llum i el seu oposat transcendental que és l’ombra. La frontera entre el cos i la imatge és tan infranquejable com la frontera entre la vida i la mort.El coreògraf Jordi Cortés es torna a
submergir en les limitacions i possibilitats del cos humà. L’espectacle es va estrenar el passat mes de desembre a L’Estruch de Sabadell i es va veure en una única funció. Després de l’èxit de crítica i públic del seu anterior muntatge, V.I.T.R.I.O.L., el coreògraf redunda aquí en la seva recerca del que poden dir els cossos quan viuen una dificultat i s’interroga sobre el poder de la imatge i sobre el seu contrari, que és l’ombra.
Black Out torna a comptar, com ja va fer en el seu anterior muntatge, amb persones amb discapacitats, a més de ballarins i actors. Per a aquest nou muntatge Jordi Cortés torna a pujar als escenaris i en serà un dels intèrprets.

La programació del cap de setmana es completa amb dues activitats el matí del dissabte 18:
11-14h: Jordi Cortés impartirà un taller de Dansa Integrada (15€)
14h: projecció del documental Emovere, d’Albert Planell (estrena). Entrada gratuïta.

Jordi Cortés
Format a l’Institut del Teatre de Barcelona. Intèrpret a les companyies Lanònima Imperial, Mudances, Metros, DV8 Physical Theatre, Nigel Charnock, EN-KNAP, Nacional Theater of London…
Ha dirigit i interpretat Lucky (millor intèrpret a Dublín Fringe Festival 2005), Day Dreaming at Dusk, Happy Hour, Prestidigitaccions i el duet Mat. També ha dirigit i són coreografies seves De Cara i Gran Ecart (aquesta última amb Toni Cots.)
Ha creat peces per al Festival d’Avignon, per a Galili Dance Company, Pedro Pawels Dance Company, Compañía de Danza de Almada, Compañía Jus de la Vie. Amb Ölelés, espectacle dirigit i interpretat  amb Damián Muñoz, ha rebut el Premi Ciutat de Barcelona 2004 de Dansa i el premi de la Feria de Huesca 2005.
Els seus darrers treballs inclouen Els Set Pecats Capitals, de Bertold Brecht en col·laboració amb Frederic Amat; Mozartnú, en col·laboració amb Iago Pericot; Pas de Deux Sans Moi, amb Charlotta Overhölm i la seva peça de teatre físic V.I.T.R.I.O.L.

ALTA REALITAT
La companyia va néixer a Londres e1998 amb el nom de Heightened Reality i cinc anys després es convertia en ALTA REALITAT, un innovador projecte amb un espectre d’activitats més ampli: teatre, dansa, cine, televisió, docència…
Amb seu a Barcelona, ALTA REALITAT aposta per nous autors contemporanis i per a la fusió de disciplines i cultures i demostra una clara vocació multicultural i humanista.
Està formada per persones que provenen, principalment, de l’àmbit del teatre i l’espectacle en viu. Ferran Audí (actor i director), Raül Perales (productor executiu i actor) i Jordi Cortés (coreògraf i ballarí) en són els caps visibles.

[www.altarealitat.com

Durada: 1h
Venda d’entrades: Telentrada i 1h abans a taquilla