fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Beca Desperta 2012

El projecte ‘Companyia Solitària’ guanya la beca Desperta 2012
El premi, que es convoca per segona vegada, consisteix en sis setmanes d’assaig a la Nau Ivanow, dues setmanes d’exhibició i el suport d’aPortada en la comunicació.

La Beca Desperta 2012, convocada per la Nau Ivanow i aPortada, ha estat atorgada al projecte Companyia Solitària, de la companyia homònima Companyia Solitària de teatre. El jurat de la Beca Desperta ha valorat la solidesa del projecte i la bona planificació i previsió pel que fa a producció.

El premi de la beca Desperta 2012 correspon a sis setmanes d’assaig als espais facilitats per la Nau Ivanow, i dues setmanes d’exhibició a la mateixa Nau (del 9 al 19 de març), i un espai per a la construcció d’escenografia, així com el suport de l’agència de comunicació aPortada per a la comunicació del projecte.

El jurat de la Beca Desperta 2012 està format per Abel Coll, actor i director de teatre; Lola Davó, productora; Llàtzer Garcia, dramaturg i director teatral; Ferran Utzet, director teatral; Frederic Roda, membre de la junta de la Coordinadora de Teatres Independents de Catalunya (CTIC), i Gemma Ruiz, periodista.

En total s’hi han presentat 27 projectes i respecte a l’edició anterior s’ha vist un increment de projectes centrats en la dansa i el moviment. Una altra de les característiques a destacar ha estat l’alta qualitat dels projectes presentats que el jurat ha recomanat programar en cas que es materialitzin en espectacle.

Companyia Solitària és un espectacle escrit i dirigit per Aleix Aguilà i compta amb els intèrprets Pau Vinyals i Pol López. El text explica els sentiments de dos germans que pateixen una sobtada ruptura familiar i que lluiten contra els seus sentiments: l’un, vol ser ballarina i l’altre, dubta si penjar-se o no. La foscor d’una nit retroba els dos germans.
La companyia, que duu el mateix nom que l’espectacle –Companyia Solitària de teatre-, és una formació jove, compacta i amb moltes ganes i entusiasme. Aquest és un altre dels elements que ha destacat el jurat.

Finalistes
Els projectes finalistes de la Beca Desperta 2012 són:
P.D: Vete a la mierda
Escola de Gossos
Deflaccionable
Cumulus Nimbus
Solfatara

[+info Beca]