fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Bea Ivanow

Pintura
Bea Ivanow

Del 5 al 27 de setembre

Inauguració 5 de setembre. 20h"La llum, el sol, el mar… el color

Quan tenia quatre anys, Bea va guanyar el primer premi de pintura d’un concurs infantil, on per la seva edat ni tan sols la contemplaven… El tema, "l’estiu". Tots els nens van pintar les barquetes, els para-sols, la sorra, la galleda i la pala. Però Bea va fer ratlles de colors, i en preguntar-li què era el seu dibuix va contestar: "la llum, el sol, el mar… el color".

I així ha estat la seva obra i així ha estat la seva vida, llum i color; mai indiferent, mai blancs i negres, grisos o colors foscos. Cada obra duu un trosset de la seva forma de veure el món, de viure’l; amb les seves il·lusions, aventures, amors i reptes, amb la seva essència fonamental, veient la vida amb tots els seus colors, aportant alegria al món, a cada llar, a cada racó de cada paret…

Avui la seva pintura reflecteix la maduresa i el sentir la vida "més viva que mai", menjant-se-la."

Blanca IvanowAgraïments:

Victor Ivanow, pel seu ímpetu, la seva força i lluita constant, que és el que ella s’ha endut.
Xavier Basiana, per mantenir aquest esperit viu i fer possible que exposi la seva obra a la Nau Ivanow.
Román Nebreda, el seu metge amic, que l’ha va curar per dins i per fora.
Alain Vigneau, el gran mestre del clown, que ha fet possible que tornés a pintar.

Bea Ivanow és una de les filles de Víctor Ivanow, l’empresari català d’origen rus que va fer construir l’edifici per instal·lar-hi la seva fàbrica de pintures. Més endavant, la va llogar a diferents empreses del sector tèxtil, fins que Xavier Basiana, al 1997, li va comprar per establir-hi un centre cultural: la Nau Ivanow.