fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

ATENCIÓ: ANUL·LAT Taller de fotografia ‘ideaambobjectiu’

ATENCIÓ: ANUL·LAT!

Sessió inicial a càrrec del fotògraf Jordi Bernadó.
ideaambobjectiu és un taller de fotografia que engega la Nau Ivanow, dintre el seu programa de formació, juntament amb Jaume Orpinell [www.jaumeorpinell.cat].

Cada any serà impartit per un fotògraf diferent que ensenyarà com treballa i què hi ha darrera d’una imatge, tot potenciant la vessant tècnica en alguns casos i els conceptes més creatius, en d’altres.

A més del que aporti el fotògraf com a professional, també es potenciarà la relació més personal amb ell; és per això que el taller s’estructura en una única jornada de treball, un dissabte del mes de juny, en què també es faran plegats l’esmorzar i el dinar.

Els assistents també tindran l’oportunitat de conèixer al màxim l’obra del ponent a través de les seves publicacions, una petita exposició, audiovisual…

La sessió inicial d’aquest taller anirà a càrrec del fotògraf Jordi Bernadó, que té el plantejament següent:

“El taller pretén fer pensar la fotografia com una forma de coneixement: de la pròpia disciplina, del món i de qui fa la foto.

No és un taller d’iniciació, ni un taller de tècnica; el que es busca, des de l’experiència pràctica a través de diferents exercicis, és posar en evidència què cerquem quan fotografiem i què trobem en les imatges fotogràfiques. La fotografia no és només un final, sinó que, i sobretot, la fotografia pot ser l’inici d’una història.

Veure és inventar.”

A Jordi Bernadó li interessa la fotografia com un mitjà per explicar la ciutat, l’arquitectura i el panorama urbà. Entén la pràctica fotogràfica com una via de coneixement. La seva ambició i rigor quan descodifica el seu entorn ha transcendit en una obra extensa, personal i alhora complexa. La contradicció, l’absurd, l’atzar, i sovint la ironia, són les fonts amb què juga per assenyalar el que l’envolta.

Les fotografies de Bernadó formen part d’importants col·leccions d’art públiques i privades, com ara Fundació “La Caixa”, Fundación Telefónica, Bibliothèque Nationale de France, Deutsche Bank Collection, Artium, MUSAC, Fundació Vila Casas, Banc Sabadell, entre altres.

Les seves obres han estat mostrades en moltes exposicions individuals i col·lectives a Espanya i a l’estranger, en espais com l’Artist Space de Nova York, la galeria Vu’ de París, el Filter Space a Hamburg, el Museu Civico Riva del Garda, la Fundación Telefónica a Madrid, el Fotografie Forum International de Frankfurt, al Centre d’Art la Panera a Lleida i el MAXXI de Roma.

És guanyador de la Beca Fotopress el 1993 i de la Beca Endesa X el 2007.

Ha publicat més de 20 llibres entre els quals destaquen Good News *always read the fine print (guanyador del Premi Laus, 1999), Very very bad news (guanyador del premi al millor llibre de fotografia en Photoespaña 02 i del premi al millor llibre d’art del Ministeri de Cultura el 2002) i True Loving and other tales (seleccionat com un dels millors llibres de fotografia en Photoespaña 07). El 2008 va publicar Lucky Looks, el 2009 Welcome to Espaiñ i el 2010 Europa.

[www.jordibernado.com]

Places limitades: 20 participants (per rigorós ordre d’inscripció). La inscripció s’entén formalitzada un cop fet el pagament; cal enviar una foto tipus carnet.

Requisits: és necessari disposar de càmera fotogràfica i d’ordinador portàtil per al tractament de les imatges.
Sessió única: 30 de juny, de 9h a 19h
Lloc: Nau Ivanow
Preu: 100 € (esmorzar i dinar inclosos).

[Formulari d’inscripció]

Més informació: formacio@nauivanow.com